top of page

Lef, leiderschap en automated SFDR reporting op de Blue Day Network Event 2022

Donderdag 10 November werd de tweede Blue Day Network Event gehouden in Den Haag met het thema: Kleur bekennen!


Over waardeontwikkeling, maatschappelijk leiderschap en natuurlijk: automated SFDR compliance.


De fantastische sprekers:

  • Maaike van Leuken (DNB),

  • Giovanna Jagger (IWBI),

  • Harold Coenders (Colliers) en

  • Virginia Yanquilevich (Dopper)

  • Alexandra Jurgens-Boot (Blue Building Institute, Stainable, Boot Advocaten)

Maaike van Leuken

De Nederlandsche Bank

Divisiedirecteur Bedrijfsvoering en Programma Directeur Huisvesting

Maaike van Leuken vertelde bevlogen over de totaalrenovatie van het hoofdkantoor van De Nederlandsche Bank:


“Het bouwen aan een duurzamere wereld vraagt elke dag om meer mensen met het lef om andere keuzes te maken en een ongeplaveid pad in te slaan. Dat begint bij ons opdrachtgevers. Als DNB hebben we bijvoorbeeld gekozen voor het circulair demonteren van onze 'toren’ die in zijn geheel wordt hergebruikt."

De Nederlandsche Bank heeft in het renovatieproces steeds breder en dieper kunnen kijken naar duurzaam bouwen: naar circulair bouwen, maar ook naar de samenleving en de omgeving. Heel veel dank Maaike voor dit prachtige voorbeeld van learning-by-doing."Huisvesting is bij uitstek een vliegwiel voor (organisatie) transitie."
Harold Coenders

Colliers

Partner, Director Corporate Services NetherlandsHarold Coenders van Colliers liet ons zien hoe het karakter van commercieel vastgoed verschuift van gebouw-met-funtie naar naar bestemming-voor-mensen.

“Groen vastgoed zonder de S van Sociaal bestaat niet.”


De jongerengeneratie 'Z' gaat de transitie naar duurzame keuzes in de economie nog verder versnellen. Wat 'wij' nog duurzame of sociale keuzes noemen is voor deze generatie vanzelfsprekend, mededoor het andere economische perspectief van deze generatie: welvaart kan worden verkregen door 'gezamenlijk gebruik' en niet meer vanzelfsprekend door 'individueel bezit'. Zij zijn zich intrinsiek bewust van de waarde van samenwerking, samenleving, de gezondheid van de mens en ...van de planeet. Mooie voorbeelden van Chiswick Park London waar ESG beleid prominent op de website staat tot Coca Cola. Veel dank voor deze wijsheden Harold.
Virginia Yanquilevich

Dopper

CEO

Virginia Yanquilevich gaf een treffende inkijk in hoe je een duurzame economie bouwt: “Alleen leiders met lef gaan de transitie versnellen. Voor Dopper staat duurzaamheid nooit ter discussie. Wij vragen ons bij iedere investering en elke bedrijfsactiviteit af of het bijdraagt aan onze missie en de impact die we willen maken. En we vragen het ook aan al onze partners. Want we moeten het samen doen.” Dus ga in gesprek met je zakelijke partners en leg het op tafel: hoe duurzaam kunnen we het maken? Dank Virginia voor deze inspirerende woorden! We gaan water tappen!Giovanna Jagger

International WELL Building Institute

Senior Director ESG, Global Market Development │EMEA


"Wetgeving zoals de SFDR biedt een framework waarmee ondernemingen kunnen bouwen aan transparantie, vertrouwen en waarde ontwikkeling. Een focus op gezondheid geeft daarbij aantoonbaar positieve resultaten: zowel voor de mensen als voor de onderneming als geheel.”

Giovanna vertelde over haar ervaring als international ESG specialist, en liet zien hoe een focus op gezondheid in de bebouwde omgeving aantoonbaar leidt tot betere resultaten. Het Blue Building Institute werkt nauw samen met WELL en Giovanna om zoveel mogelijk van deze harde data te verspreiden in de markt, in combinatie met de best practices en de geleerde lessen in de praktijk. Zo kunnen we de transitie naar groen vastgoed helpen versnellen en vergemakkelijken.Alexandra Jurgens-Boot

Boot Advocaten & Blue Building Institute

CEO & Founder


“Lichtgroen worden worden kan met een focus op de ‘E’ maar ook met een focus op de ‘S’. Grijze beleggingen, en dus grijs vastgoed worden een nichemarkt. En deze transitie gaat snel. Niet alleen groeit de markt in duurzame beleggingen elk kwartaal harder (in Europa), maar ook de Europese wetgeving voert de druk op om de economie te verduurzamen.


De SFDR/RTS is een verordening die nu van start gaat. "Maak van de wet een deugd. Just Comply," is de boodschap van Alexandra. "We helpen met strategie en met onze tool: we hebben de complete Europese SFDR/RTS in één app gezet. Maak daar gebruik van. Zo houd je de handen vrij voor inhoud en resultaten.”Comments


bottom of page