top of page

blue building institute

We besteden als mens 90% van onze tijd in en rondom gebouwen. Wie gezondheid en welzijn van de mens in de gebouwde omgeving als uitgangspunt neemt, maakt dat iedereen wint op alle fronten! Ook natuur en milieu.

Het is daarom onze missie om alle partijen in de vastgoedketen te helpen met kennis, advies en onze netwerkevenementen. Want een gezonde wereld bouw je samen.

mitsuo-komoriya-DBGVJnVCvvE-unsplash.jpg

wat we doen

BBI Consultancy is een deskundige adviespartner aangaande ESG en vastgoed, zowel voor nieuwbouw, verbouw, gebiedsontwikkeling en aan-en verkoop. Wij volgen de taxonomie, CSRD en SFDR ontwikkelingen op de voet, en we begeleiden certificeringstrajecten zoals BREEAM, LEED en WELL. Ook hebben we de taxonomie alignment, met bijvoorbeeld met GRESB, in kaart gebracht.

BBI Academy is een ESG kennisplatform en netwerkorganisatie over 
duurzame en gezonde gebouwen. We werken hiervoor samen met universiteiten (waaronder Nyenrode Business Universiteit, TU Delft, TU Eindhoven en Erasmus MC), het WHO, UN Harvard, World GBC en Delos om kennis te ontwikkelen en te delen. Onze library, trainingen en netwerk events richten wij in om de kennis over gezondheid en welzijn van de mens in de gebouwde omgeving beschikbaar te stellen aan de gehele keten.

BBI is Keystone Partner van het International WELL Building Institute en heeft sinds 2016 de WELL Building Standard op de Nederlandse markt geïntroduceerd.

ons team

Alexandra A. Jurgens-Boot

Founder

 

Advocaat, Founder Boot Advocaten

CEO, Founder Blue Building Institute.

Alexandra is al jaren een fervent voorstander van een hoofdrol voor gezondheid en welzijn van de mens in de gebouwde omgeving. Zij heeft BBI opgericht om dit in de gehele keten te promoten.

EIdz09KTFGJ9URIbntRX_Profile_picture_Alexandera_Boot.jpg

Joanneke van Wijk

ESG Strategist

ESG Compliance Specialist

Head of Academy

Joanneke kent als jurist en vastgoedadviseur de EU duurzaamheidswetgeving als geen ander. Met haar brede juridische, strategische en ICT kennis weet zij altijd betekenisvolle en praktische invulling te geven aan CSRD, SFDR, en andere ESG en compliant reporting vraagstukken. Ook is zij ontwikkelaar van Stainable, het ESG rapportageplatform voor SFDR, CSRD en DUPA2.0 en taxonomy-alignment.

uA6i4y4lTOCMlwqwtJHS_650bb972-620d-49f4-8432-b09d7895f3eb_edited_edited.png
EZZ4cFuIQBiWTtntZSXc_BBI_27_edited.jpg

Ruud R. Winter

Chief SFDR Advisor, Head Legal Team EU ESG

Mr R. R. Winter werkte o.m. 35 jaar als raadsheer bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven, en was daar ook president. Binnen Europa leidde hij rechters op in de toepassing van het recht van de Europese Unie, waaronder ook de Europese duurzaamheids-regelgeving, zoals de SFDR, valt.

XO0RvbEsQOPUF9aTF73x_653ee392-a102-476b-88d3-9779a9c15b68.jpg

Marcia Schless

BBI Advisory Board member

 

Pink Line Real Estate Consultancy 

Pink Line Communication

Tristan Nieuwenhuis

Sustainability adviseur

Tristan Nieuwenhuis is een technisch adviseur circulaire economie. Met zijn kennis en ervaring rond certificeringen zoals BREEAM, LEED en GRESB, is hij een unieke en zeer waardevolle aanvulling op het Blue Building Institute Team.

Vanuit zijn specialisatie op 'E' adviseert hij bedrijven bij SFDR-compliance, essentieel onderdeel van de ESG-wetgeving. 

21-04-28 - Adamasgroep - De Fotoloods - 13.jpeg

Ann Marie Aguilar

BBI Advisory Board member

Senior Vice President EMEA International WELL Building Institute

Ann Marie.webp

Roxane van t Hooft

Consulting & Communication

 

 

Roxane combineert haar kennis en ervaring als 

business  & change management consultant en communicatie adviseur met ESG value, strategie en implementatie.

20220830-DSC_6075-2 kopie.jpg

Stamatios Gkikas

Sustainability Adviseur

 

Stam is een technisch adviseur circulaire economie, met een specialisatie in real estate.

 

Stam is een een BREEAM Assessor en constructie LCA specialist.

 

Ook adviseert hij rondom vraagstukken over SFDR and Taxonomie compliance.

_edited.jpg
bottom of page