top of page

Gebruik van ‘ESG’ of ‘sustainability’ gerelateerde termen in de naam van fondsen

ESMA stuurt consultatiebrief over het gebruik van ‘ESG’ of ‘sustainability’ gerelateerde termen in de naam van fondsen.


De Europese Autoriteit voor effecten en markten (ESMA) heeft een consultatiebrief uitgezonden over de invoering van kwantitatieve drempelwaardes voor het minimumpercentage waar een fonds aan moet voldoen om ESG of sustainability gerelateerde termen in de naam van het fonds te mogen gebruiken.

De belangrijkste elementen in de consultatiebrief waarover de ESMA feedback vraagt, zijn:

  • Als een fonds ESG-gerelateerde termen in zijn naam heeft, moet ten minste 80% van zijn beleggingen voldoen aan ‘environmental’ of ‘social’ kenmerken, of kwalificeren als ‘sustainable investment’ overeenkomstig de bepalingen van de SFDR, zoals bekendgemaakt in de Annexen II en III van de SFDR; En,

  • Indien een fonds het woord "sustainable" of een alternatieve afgeleide term hiervan in zijn naam heeft, moet het fonds naast de voornoemde eis van 80% aan environmental, social of sustainable investment, met minimaal 50% van de beleggingen kwalificeren als een ‘sustainable investment’ overeenkomstig artikel 2(17) van de SFDR zoals bekendgemaakt in de Annexen II en III van de SFDR.

Meer weten over SFDR en automated reporting? Bel ons voor meer informatie of een demo van Stainable. Nóg makkelijker kunnen we het niet maken.
Comments


bottom of page