top of page

WELL Gold voor hoofdkantoor ASICS

Het nieuwe hoofdkantoor van sport- en lifestylemerk ASICS in Hoofddorp heeft in april 2020 een WELL Core en Shell Gold certificaat behaald.


In Nederland is dit het 11e gebouw dat een dergelijk certificaat heeft ontvangen en daarmee is het een van de gezondste kantoren in ons land. Uitgangspunten voor het nieuwe hoofdkantoor waren sport, gezondheid, samenwerking en transparantie. Het ontwerp werd gemaakt door Powerhouse; Deerns was lid van het ontwerpteam en verantwoordelijk voor de advisering van LEED- en de WELL- certificering, en voor het ontwerp van de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties.

Geavanceerd, duurzaam en gezond was de ambitie voor het nieuwe gebouw. Om die ambitie aantoonbaar waar te maken, werd gekozen voor LEED-certificering (duurzaamheid) en WELL-certificering voor het gezondheidsaspect. De combinatie van beide certificaten was pionieren, gezien het wereldwijd maar beperkt is doorgevoerd. Het ontwerpteam heeft een gebouw gecreëerd dat bijdraagt aan een betere leefomgeving door beperkt energie- en waterverbruik en een beperkte CO2-uitstoot. Door focus te leggen op een gezond binnenklimaat en comfort en variatie van de werkomgeving, draagt het gebouw ook bij aan het welbevinden van de medewerkers. Dit laatste wordt onder andere gerealiseerd door optimale luchtkwaliteit, veel daglichttoetreding en een hierop afgestemd kunstlichtontwerp, de selectie van de materialen en door een aantrekkelijke trap die het gebruik stimuleert.


‘Core and Shell’ certificering

Deerns heeft namens de ontwikkelaar, RED Company, de WELL Core and Shell certificering begeleid. Mede dankzij het kwalitatief hoogstaande W- en E-ontwerp voldoen de luchtkwaliteit, de waterkwaliteit, het thermisch comfort en de geluidniveaus in het gebouw ruimschoots aan de WELL eisen. Meer informatie over het project is hier te vinden. De volgende stap voor ASICS is het WELL Interior certificaat. ASICS deelt de tuin en de parkeergarage met de buren Danone, waarvoor Deerns ook de installaties heeft ontworpen en adviseert en coördineert bij de WELL certificering.


WELL Building Standard

De WELL Building Standard stelt naast eisen aan luchtkwaliteit, licht en thermisch & akoestisch comfort ook eisen aan waterkwaliteit, voeding, beweging & activiteit en geestelijke gezondheid. Al deze aspecten hebben een aantoonbaar effect op het welzijn van mensen en zijn onderbouwd met wetenschappelijk onderzoek. De WELL Building Standard is een perfomance-based keurmerk voor het meten, certificeren en monitoren van de gebouwde omgeving en het effect daarvan op de gezondheid van mensen. Met als doel gebouwen welke aantoonbaar voordelen bieden voor de gezondheid en het welzijn van de mensen die er in werken. Sinds eind 2016 heeft Deerns WELL Accredited Professionals in huis. Voor meer informatie over dit project, neem contact op met Bastiaan Beerens, WELL AP.

Tags:

Commenti


bottom of page