top of page

Webinar 14/10 Ann Marie Aguilar (IWBI): Gebouw meer dan ooit cruciaal om gezondheid te garanderen.

'Als we nadenken over de instrumenten die nodig zijn om corona te verslaan, dan zijn onze gebouwen nu meer dan ooit een cruciaal onderdeel om de gezondheid van mensen te garanderen.' Dat zegt Ann Marie Aguilar, EMEA senior vice-president van het International WELL Building Institute (IWBI) key note spreker op het congres Introduktie van de WELL Health & Safety Rating van het Blue Building Institute op 14 oktober.


'Architecten, ontwerpers, ingenieurs, facilitair managers en andere vastgoedprofessionals zijn de eerstelijns zorgverleners in de volgende fase van herstel, maar ze kunnen het niet alleen.'


Ann Marie Aguilar, EMEA senior vice-president van het International WELL Building Institute (IWBI) is key note spreker op het congres Introduktie van de WELL Health & Safety Rating van het Blue Building Institute op 14 oktober. Wilt u het congres digitaal bijwonen? Klik dan hier.Ann Marie Aguilar - international WELL building institute


'Belangrijker dan welk gebouw of ontwerpelement dan ook, is het creëren en koesteren van een gezondheidscultuur die mensen ondersteunt om thuis te blijven als ze zich niet goed voelen. Een onderzoek eerder dit jaar door bedrijfsadviseur Insight liet zien dat 37% van de Britse werknemers het afgelopen jaar ziek is gaan werken omdat ze niet door werkgevers of collega's wilden worden beoordeeld. Gevolg is dat ze hun collega's besmetten.


Slim ontworpen gebouwen zijn niet voldoende om ziekten zoals corona te bestrijden. Er moet een combinatie zijn van interventies op het gebied van ontwerp, operatie en organisatie die samen worden gebruikt om een ​​cultuur van gezondheid te creëren en vertrouwen op te wekken. Daarmee bereiden we onze gebouwen voor om de terugkeer van mensen.

Corona beklemtoont de cruciale rol die gebouwen spelen bij het bevorderenvan de gezondheid, veiligheid en het welzijn van mensen. De overdracht van corona vindt grotendeels plaats binnenshuis, waar mensen ongeveer 90% van hun tijd doorbrengen.

Ontwerpstrategieën zijn op de langere termijn belangrijk om de risico's van verspreiding van infectieziekten te verminderen. Maar de dringende behoefte aan hoge gezondheids- en veiligheidsnormen in de gebouwen waarnaar we terugkeren, heeft geleid tot een sterke focus op strategieën die onmiddellijk kunnen worden ingezet om mensen te beschermen tegen acute bedreigingen .

De recentelijk geïntroduceerde WELL Health-Safety Rating wil daarbij helpen. Het is een op bewijzen gebaseerde, door derden geverifieerde beoordeling op basis van operationeel beleid, onderhoudsprotocollen, betrokkenheid van belanghebbenden en noodplannen. De nieuwe standaard is bedoeld om een ​​post-corona-omgeving aan te pakken en voor te bereiden op toekomstige bredere gezondheids- en veiligheidskwesties.


Bij het begin van de pandemie in maart dit jaar heeft het International Well Building Instituut een grote internationale taskForce in het leven geroepen. Daarin zitten specialisten op het gebied van publieke gezondheidszorg, virologen, hoge ambtenaren, prominenten uit het bedrijfsleven, architecten, ontwerpers, bouwspecialisten en vastgoedprofessionals. Daar zitten ook prominenten uit Nederland in. Het gaat om preventie en paraatheid, veerkracht en herstel.

De Health-Safety rating ziet toe dat op een viertal onderdelen (Schoonmaak en Hygiëne, Noodplannen COVID-19, Gezondheidsdiensten, Lucht en Waterkwaliteit Management) aan de hand waarvan de beschikbare protocollen worden geverifieerd en gecertificeerd.

Betrokkenheid van belanghebbenden en educatieve middelen zijn van cruciaal belang om mensen te helpen gezonde gewoonten en veerkracht te ontwikkelen tegen fysieke en mentale stressfactoren.


Hoge normen Eigenaren en exploitanten van vastgoed hebben strategieën nodig om hoge gezondheids- en veiligheidsnormen te bieden voor de ruimtes die we gebruiken. De WELL Health & Safety standaard helpt gebruikers prioriteit te geven aan de gezondheid van personeel, bezoekers en belanghebbenden. Het maakt het mogelijk gebouwen opnieuw te openen met het vertrouwen en de integriteit die wordt geboden door verificatie door derden. De classificatie is van toepassing op elk type gebouw en faciliteit: kantoren, hotels, scholen, sportstadions, winkels, restaurants, theaters en uitgaansgelegenheden.

Inmiddels hebben wereldwijd bekende organisaties, waaronder de Royal Albert Hall, Empire State Building, Uber, JLL en Lendlease, toegezegd zich in te schrijven voor de WELL Health & Safety Rating, zodat we zo snel mogelijk kunnen terugkeren naar onze werkplekken, naar school of naar onze favoriete vrijetijdsbesteding.


De huidige situatie heeft bedrijven duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is om voorbereid te zijn op een crisis. We hebben de instrumenten om acute bedreigingen aan te pakken, door onze gebouwen en ruimtes te gebruiken als eerste verdedigingslinie in de strijd tegen corona.

Een internationale standaard als WELL HSR ondersteunt de gezondheids- en veiligheidsbehoeften van mensen en dit helpt ervoor te zorgen dat we klaar zijn in zowel normale tijden als in noodsituaties - Dat wekt vertrouwen bij degenen die de gebouwen gebruiken en de bredere gemeenschap.'


Dit is de samenvatting van een column die Ann Marie Aguilar eerder schreef voor het Britse blad Property Week.

Comments


bottom of page