top of page

Video WELL HSR: In 5 stappen naar een gezond en veilig gebouw

Internationale standaarden voor gezonde gebouwen rukken op. BBI-partner IWBI introduceerde deze zomer de WELL Health-Safety Rating, een laagdrempelige aanpak om gebouwen gezonder en veiliger te maken, ook in het post-COVID-19 tijdperk. In het stappenplan van de WELL Health & Safety Rating wordt uitgelegd hoe je met 5 onderdelen snel serieus werk kan maken met een gezond en veilig gebouw en dat met hard bewijs kan aantonen.


De WELL Health-Safety Rating is een op bewijzen gebaseerde, door derden geverifieerde beoordeling op basis van operationeel beleid, onderhoudsprotocollen, betrokkenheid van belanghebbenden en noodplannen. De nieuwe standaard is bedoeld om een ​​post-corona-omgeving aan te pakken en voor te bereiden op toekomstige bredere gezondheids- en veiligheidskwesties.Bij het begin van de pandemie in maart dit jaar heeft het International Well Building Instituut een grote internationale taskForce in het leven geroepen. Daarin zitten specialisten op het gebied van publieke gezondheidszorg, virologen, hoge ambtenaren, prominenten uit het bedrijfsleven, architecten, ontwerpers, bouwspecialisten en vastgoedprofessionals. Daar zitten ook prominenten uit Nederland in. Het gaat om preventie en paraatheid, veerkracht en herstel.


De Health-Safety rating ziet toe dat op een zestal onderdelen (Schoonmaak en Hygiëne, Noodplannen COVID-19, Gezondheidsdiensten, Lucht en Waterkwaliteit Management, Stakeholder Engagement en Communicatie en Innovatie) aan de hand waarvan de beschikbare protocollen worden geverifieerd en gecertificeerd.

Inmiddels zien we internationale belangstelling voor de WELL Health & Safety Standaard toenemen. Een aantal klinkende namen heeft belangstelling getoond: Zo is het Yankee Stadium, de thuisbasis van de New York Yankees, de eerste sport- en entertainment locatie ter wereld is die de WELL Health-Safety Rating heeft behaald.


Ook in Nederland zien we veel belangstelling en we een aantal prominente partijen, met name in de kantorenmarkt en het onderwijs is bezig met het behalen van de WELL Health & Safety Standaard. We verwachten daar binnenkort meer nieuws over te melden.

Comments


bottom of page