top of page

Kantoor M3E verwerft eerste WELL Health & Safety Rating in Nederland

Het eerste kantoor met een WELL Health & Safety Rating in Nederland staat in Capelle aan de IJssel. Dat betekent dat in dit kantoor alle mogelijke maatregelen zijn genomen om medewerkers, bezoekers en andere relaties een veilige en gezonde omgeving te bieden. De maatregelen bestrijken verschillende terreinen: van een gezonde lucht- en waterkwaliteit tot het goed voorbereid zijn op calamiteiten. Advies- en ingenieursbureau M3E liet zijn kantoor in Capelle certificeren door het International WELL Building Institute (IWBI) en behaalde het felbegeerde keurmerk. Daarmee is het tevens het eerste gebouw in Nederland.


De WELL Health & Safety Rating is een empirisch onderbouwde, door derden geverifieerde classificatie voor alle nieuwe en bestaande gebouw- en ruimtetypes. In de rating wordt gekeken naar vijf aandachtsgebieden: schoonmaak en sanitaire voorzieningen, noodplannen, gezondheidsservices, lucht en waterkwaliteit en betrokkenheid van belanghebbenden bij het gebouw. Het systeem helpt beheerders van gebouwen om een gezonde en veilige omgeving te creëren in een post-COVID19 samenleving, zowel nu als in de toekomst.


Het behalen van het keurmerk is een initiatief van ir. Lothar Wijnand en ing. Timo van Vliet van M3E. Bouwkundige Wijnand zag dat de huidige ‘groene’ certificeringssystemen vaak niet ver genoeg gaan. Om gelukkig te kunnen zijn in een gebouw is meer nodig dan een duurzame omgeving. Technisch consultant van Vliet streeft ernaar dat alle technische installaties optimaal zijn afgestemd op de processen en functies van de gebruikers zodat een behaaglijk binnenklimaat ontstaat.


Wat is er in Capelle gedaan om het keurmerk te behalen? Lothar Wijnand: “Wij hebben o.a. het gehele kantoor voorzien van ionisatie technologie, dit vernietigt alle verontreinigende deeltjes in de lucht. Uit testen met onze eigen luchtkwaliteitsmeters (evenals die van de ionisatiesensoren zelf) blijkt dat de luchtkwaliteit nu ook uitzonderlijk goed is in het kantoor. Ons fijnstofgehalte - verspreid over het gehele PM 0.1, 0.3, 0.5, 1.0, 2.5 en 10 spectrum – bedraagt 0.00 ug/m³”.


Timo van Vliet: “Naast de extra voorzieningen, zoals de vernieuwde mogelijkheid om touchless je handen te wassen, hebben wij ook de luchtbehandeling geïnspecteerd door onze technische specialisten. Deze bleek zeer goed op orde, met een 6-voudige ventilatie voldoen we ruim aan alle normen. Kortom: onze lucht is niet alleen extreem zuiver, maar wordt ook voldoende ververst waarmee de verspreiding van ziekteverwekkers in de kiem wordt gesmoord.”


Onder de M3E-vlag gaan verschillende expertises schuil, allen gericht op het adviseren van klanten op het gebied van duurzaamheid en gezondheid. M3E begeleidt op dit moment diverse bedrijven om te voldoen aan de criteria van de WELL Health & Safety Rating, bovenop haar dienstverlening voor WELL Certificering. Wanneer de noodzaak tot permanent thuiswerken straks verdwijnt, keren de medewerkers terug in een gezonde en veilige werkomgeving, nu meer dan ooit.
Comments


bottom of page