top of page

Het Yankee Stadium: eerste stadion ter wereld dat de WELL Health-Safety Rating heeft toegepast

Afgelopen zomer 2020 heeft het Yankee Stadium de Health-Safety Rating for Facility Operations and Management behaald. Een primeur in de wereld van sportlocaties.


De Health Safety Rating is een initiatief van het International Well Building Institute (IWBI).Met deze certificatie voldoet het New Yorkse baseball stadion aan de juiste gezondheidsnormen die het welzijn van de spelers, het personeel en de bezoekers borgen. De strenge eisen waaraan de club nu voldoet zorgen er ook voor dat -zodra bezoekers weer toegelaten worden in het stadium- dit op een gezonde en veilige manier in goede banen wordt geleid.


IWBI heeft in samenwerking met de #WorldHealthOrganization, het #U.S.CenterforDiseaseControlandPrevention, #GlobalDiseaseControl preventie centra en diverse academische- en onderzoeksinstellingen de WELL Health-Safety Rating ontwikkeld. De certificering biedt een op wetenschappelijke richtlijnen gebaseerd operationeel beleid, onderhoudsprotocollen, noodplannen en strategieën aan voor een veilige post COVID-19 omgeving.


In het het Yankee Stadium zijn onder andere de volgende maatregelen geïmplementeerd:


1. Het verbeteren van de bestaande ventilatie en luchttoevoer

2. Het implementeren van nieuwe reinigings- en ontsmettingsprocedures

3. Het implementeren van nieuwe noodvoorbereidingsprogramma’s

4. Het implementeren van nieuwe gezondheid en welzijn gerelateerde programma’s

5. Het samenwerken met belanghebbende en het verbeteren van de communicatie rondom gezondheid, bewegwijzering en de verificatie van voedselveiligheid


De Health-Safety Rating for Facility Operations and Management is ook geschikt voor overige gebouwen, locaties en bedrijven (groot of klein).


Heb je interesse in deze certificering? Neem dan contact met ons op. Het Blue Building Institute verzorgt in samenwerking met IWBI de Health Safety Rating certificeringen in Nederland.

Comments


bottom of page