top of page

Empire State Building ontvangt WELL Health & Safety Rating

Een van de meest iconische gebouwen in de wereld, het Empire State Building in New York, verwerft de WELL Health & Safety Rating. Internationaal gaan steeds meer leidende partijen, waaronder ook in Nederland, met deze gezondheidsstandaard aan de slag.


Het Empire State Building is onderdeel van de portefeuille van Empire State Realty Trust, het leidende kantoren- en winkelfonds in de regio New York. Niet alleen het Empire State Building verwerft de WELL HSR, ook de gehele van Empire State Realty Trust wordt gecertificeerd. In totaal gaat het om 14 prominente kantoorgebouwen en 6 winkelcomplexen. Het is de eerste portefeuille in de VS die in het geheel gecertificeerd wordt, zo maakte het International WELL Building Institute (IWBI) bekend.


De Health-Safety rating ziet toe dat op een zestal onderdelen (Schoonmaak en Hygiëne, Noodplannen COVID-19, Gezondheidsdiensten, Lucht en Waterkwaliteit Management, Stakeholder Engagement en Communicatie en Innovatie) aan de hand waarvan de beschikbare protocollen worden geverifieerd en gecertificeerd.

Empire State Realty Trust evalueert en implementeert al meer dan een decennium maatregelen om de kwaliteit van het binnenmilieu in zijn portfolio te verbeteren. Een herontwikkeling van $ 165 miljoen, voltooid in december 2019 van het Empire State Building, verminderde de directe, indirecte en aerosoltransmissie. Dit werd bereikt door MERV 13-filtratie, verhoogde ventilatie van verse lucht en bipolaire ionisatie-luchtzuivering. Testen in geaccrediteerd laboratorium bewezen dat deze aanpak 99,92% van het coronavirus zou neutraliseren. Soortgelijke maatregelen zijn genomen om de gezondheids-, veiligheidsprotocollen te upgraden in het gehele portfolio van Empire State Realty Trust.
Comments


bottom of page