top of page

CSRD trainingen en workshops

Vanaf 2025 moeten grote ondernemingen rapporteren over hun duurzaamheidsbeleid en resultaten volgens de CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive). De voorschriften voor deze verplichte ESG wetgeving staan be(Environment Social Governance) kan door organisaties op veel manieren worden ingevuld. Maar hoe werkt betekenisvolle ESG in de praktijk? En wat is de rol van wetgeving, certificering en benchmarks binnen ESG? En hoe knopen we al die voorschriften aan elkaar? 

Wij stemmen onze ESG training 100% af op de uitdagingen die uw bedrijf tegenkomt.

Het verduurzamen van de economie is de grootste trend sinds jaren. Het geven van betekenisvolle inhoud aan ESG beleid en het voldoen aan normen en eisen van de markt en wetgeving lijken soms lastig te verenigen. Toch is dat de beste route. Mogelijke modules zijn:

  • Wat is de waarde van ESG?

  • Hoe passen ESG beleid, legal compliance, value management, benchmarks en certificaten in elkaar? (SFDR, CSRD, TCRD, GRESB, SDG, BREEAM, CRREM, WELL om maar wat afkortingen te noemen). 

  • Hoe is 'gezondheid' een waardevol uitgangspunt voor ESG beleid en compliance?

  • Wat betekent dit voor uw ESG-beleid, voor uw investering, portefeuille, compliance, organisatie en mensen?

  • De waarde van de ‘S’ van ESG: Hoe kan een strategische focus op de ‘S’ waarde creëren voor uw onderneming (groene producten)?

  • Welke rol spelen de (her)certificeringen in de huurcontracten hoe borg je samenwerking (Blue Lease)?

  • Welke rol spelen high performance/smart en data driven gebouwen nu en in de toekomst en hoe neem je dit nu mee in het ESG beleid?

Meer weten over ESG? Bel ons voor vragen of een offerte. Bekijk ook onze blog.

Voor wie: Financiëlemarktdeelnemers, financieel adviseurs, assetmanagers, vermogensbeheerders, grote en middelgrote ondernemingen, ESG adviseurs.

appolinary-kalashnikova-WYGhTLym344-unsplash(1).jpg
bottom of page