top of page

blue building institute

We besteden als mens 90% van onze tijd in en rondom gebouwen. Wie gezondheid en welzijn van de mens in de gebouwde omgeving als uitgangspunt neemt, maakt dat iedereen wint op alle fronten! Ook natuur en milieu.

Het is daarom onze missie om alle partijen in de vastgoedketen te helpen met kennis, advies en onze netwerkevenementen. Want een gezonde wereld bouw je samen.

mitsuo-komoriya-DBGVJnVCvvE-unsplash.jpg

wat we doen

BBI is een kennisplatform dat onderzoek doet en innovatie bevordert in het werkveld van duurzame en gezonde gebouwen. We werken samen met universiteiten (waaronder Nyenrode Business Universiteit, TU Delft, TU Eindhoven en Erasmus MC), het WHO, UN Harvard, World GBC en Delos om kennis te ontwikkelen en te delen. Onze library, trainingen en netwerk events richten wij in om de kennis over gezondheid en welzijn van de mens in de gebouwde omgeving beschikbaar te stellen aan de gehele keten.

BBI consulting is een zeer ervaren partner als het gaat om het adviseren rondom ESG vraagstukken, begeleiding in het behalen van ESG gerelateerde certificeringen zoals BREEAM en WELL, helpt met legal compliance vraagstukken en geeft training en workshops over het gehele ESG landschap, van technische invulling tot en met strategische keuzes. Uiteindelijk is ESG beleid direct verbonden met de waarde van uw vastgoed, uw producten en uw ondernemening.

BBI is Keystone Partner van het International WELL Building Institute en heeft sinds 2016 de WELL Building Standard op de Nederlandse markt geïntroduceerd en diverse projecten opgezet.

ons team

Alexandra A. Jurgens-Boot

Founder

 

Advocaat, Founder Boot Advocaten

CEO, Founder Blue Building Institute.

Alexandra is al jaren een fervent voorstander van een hoofdrol voor gezondheid en welzijn van de mens in de gebouwde omgeving. Zij heeft BBI opgericht om dit in de gehele keten te promoten.

EIdz09KTFGJ9URIbntRX_Profile_picture_Alexandera_Boot.jpg

Ruud R. Winter

Chief SFDR Advisor, Head Legal Team EU ESG

Mr R. R. Winter werkte o.m. 35 jaar als raadsheer bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven, en was daar ook president. Binnen Europa leidde hij rechters op in de toepassing van het recht van de Europese Unie, waaronder ook de Europese duurzaamheids-regelgeving, zoals de SFDR, valt.

Joanneke van Wijk

ESG Compliance Specialist

Legal Team EU ESG

Head of Academy

Joanneke kent de SFDR en RTS als geen ander. Met haar brede juridische, strategische en ICT kennis weet zij altijd betekenisvolle en praktische invulling te geven aan SFDR, ESG en compliant reporting uitdagingen. Ook andere ESG regelgeving zoals de CSRD neemt zij mee in haar opdrachten.

XO0RvbEsQOPUF9aTF73x_653ee392-a102-476b-88d3-9779a9c15b68.jpg

Marcia Schless

BBI Advisory Board member

 

Pink Line Real Estate Consultancy 

Pink Line Communication

Tristan Nieuwenhuis

Sustainability adviseur

Tristan Nieuwenhuis is een technisch adviseur circulaire economie. Met zijn kennis en ervaring rond certificeringen zoals BREEAM, LEED en GRESB, is hij een unieke en zeer waardevolle aanvulling op het Blue Building Institute Team.

Vanuit zijn specialisatie op 'E' adviseert hij bedrijven bij SFDR-compliance, essentieel onderdeel van de ESG-wetgeving. 

21-04-28 - Adamasgroep - De Fotoloods - 13.jpeg

Timo Wisse

Legal Team EU ESG

SFDR en CSRD Specialist

Timo is gespecialiseerd in ESG, CSRD en SFDR vraagstukken vanuit juridische compliance én helpt ondernemingen met het formuleren van betekenisvolle ESG strategie, waarin SFDR compliance wordt geïntegreerd indien van toepassing, en wordt voorgesorteerd op CSRD.

2DR6Im7SDmUKsLTLpuEi_Boot_portretten_DEC_6_pp.jpg
ZrLaL6dCQJuyfRbtXC3K_002a42e0-5296-4269-a6bc-6e8f3ac5f02f.png

Ann Marie Aguilar

BBI Advisory Board member

 

Senior Vice President EMEA International WELL Building Institute

aYWJB5bRFWlpTrOgoTCQ_Portret_123_edited.jpg

Jules Bousema

Legal Team 

Vastgoedrecht & ESG

Jules legt zich toe op bouwrechtkwesties en de Europese wet- en regelgeving omtrent de 'vergroening van de economie', zoals SFDR, CSRD en taxonomie. 

Roxane van t Hooft

Consulting & Communication

 

 

Roxane combineert haar kennis en ervaring als 

business  & change management consultant en communicatie adviseur met ESG value, strategie en implementatie.

20220830-DSC_6075-2 kopie.jpg

Remko van der Wolf

Finance

kieisZuzTpqL8BVzMsEa_Boot_portretten_DEC_30_pp.jpg
_edited.jpg

Stamatios Gkikas 

Sustainability Adviseur

 

Stam is een technisch adviseur circulaire economie, met een specialisatie in real estate.

 

Stam is een een BREEAM Assessor en constructie LCA specialist.

 

Ook adviseert hij rondom vraagstukken over SFDR and Taxonomie compliance.

Jules Bousema

bottom of page