top of page

blue building institute

We besteden als mens 90% van onze tijd in en rondom gebouwen. Wie gezondheid en welzijn van de mens in de gebouwde omgeving als uitgangspunt neemt, maakt dat iedereen wint op alle fronten! Ook natuur en milieu.

Het is daarom onze missie om alle partijen in de vastgoedketen te helpen met kennis, advies en onze netwerkevenementen. Want een gezonde wereld bouw je samen.

mitsuo-komoriya-DBGVJnVCvvE-unsplash.jpg

wat we doen

BBI is een kennisplatform dat onderzoek doet en innovatie bevordert in het werkveld van duurzame en gezonde gebouwen. We werken samen met universiteiten (waaronder Nyenrode Business Universiteit, TU Delft, TU Eindhoven en Erasmus MC), het WHO, UN Harvard, World GBC en Delos om kennis te ontwikkelen en te delen. Onze library, trainingen en netwerk events richten wij in om de kennis over gezondheid en welzijn van de mens in de gebouwde omgeving beschikbaar te stellen aan de gehele keten.

BBI consulting is een zeer ervaren partner als het gaat om het adviseren rondom ESG vraagstukken, begeleiding in het behalen van ESG gerelateerde certificeringen zoals BREEAM en WELL, helpt met legal compliance vraagstukken en geeft training en workshops over het gehele ESG landschap, van technische invulling tot en met strategische keuzes. Uiteindelijk is ESG beleid direct verbonden met de waarde van uw vastgoed, uw producten en uw ondernemening.

BBI is Keystone Partner van het International WELL Building Institute en heeft sinds 2016 de WELL Building Standard op de Nederlandse markt geïntroduceerd en diverse projecten opgezet.

ons team

Alexandra A. Jurgens-Boot

Founder

 

Advocaat, Founder Boot Advocaten

CEO, Founder Blue Building Institute.

Alexandra is al jaren een fervent voorstander van een hoofdrol voor gezondheid en welzijn van de mens in de gebouwde omgeving. Zij heeft BBI opgericht om dit in de gehele keten te promoten.

EIdz09KTFGJ9URIbntRX_Profile_picture_Alexandera_Boot.jpg

Ruud R. Winter

Chief SFDR Advisor, Head Legal Team

Mr R. R. Winter werkte o.m. 35 jaar als raadsheer bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven, en was daar ook president. Binnen Europa leidde hij rechters op in de toepassing van het recht van de Europese Unie, waaronder ook de Europese duurzaamheids-regelgeving, zoals de SFDR, valt.

Joanneke van Wijk

Head of Academy

Legal Team SFDR 

SFDR top specialist

Joanneke kent de SFDR en RTS als geen ander. Met haar brede juridische, strategische en ICT kennis weet zij altijd betekenisvolle en praktische invulling te geven aan SFDR, ESG en compliant reporting uitdagingen. Ook andere ESG regelgeving zoals de CSRD neemt zij mee in haar opdrachten.

XO0RvbEsQOPUF9aTF73x_653ee392-a102-476b-88d3-9779a9c15b68.jpg

Marcia Schless

BBI Advisory Board member

 

Pink Line Real Estate Consultancy 

Pink Line Communication

Jules Bousema

Legal Team SFDR

SFDR Specialist

Jules is specialist in de Europese wet- en regelgeving omtrent de 'vergroening van de economie', zoals SFDR, CSRD en taxonomie. 

aYWJB5bRFWlpTrOgoTCQ_Portret_123_edited.jpg

Timo Wisse

Legal Team SFDR

SFDR en ESG Specialist

Timo is gespecialiseerd in ESG en SFDR vraagstukken vanuit juridische compliance én helpt ondernemingen met het formuleren van betekenisvolle ESG strategie, waarin SFDR compliance wordt geïntegreerd.

2DR6Im7SDmUKsLTLpuEi_Boot_portretten_DEC_6_pp.jpg
ZrLaL6dCQJuyfRbtXC3K_002a42e0-5296-4269-a6bc-6e8f3ac5f02f.png

Ann Marie Aguilar

BBI Advisory Board member

 

Senior Vice President EMEA International WELL Building Institute

hLnP7uBQ5bDO6dHqouNw_5b67b36f-03a1-4e48-a3b9-edbcb5a4f9e0.jpg

Lisa Amin

BBI Advisory Board member

 

Head of Continent Europe at 90North Group - Real Estate Partners

Roxane van t Hooft

Communication

Roxanevanthooft.jpg

Remko van der Wolf

Finance

kieisZuzTpqL8BVzMsEa_Boot_portretten_DEC_30_pp.jpg
bottom of page