Gebouwde omgeving speelt een grote rol bij het verbeteren van gezondheid en welzijn

iwbi who Jun 22, 2020

De gebouwde omgeving speelt een grote rol bij het bouwen van een gezondere, duurzamere wereld. Dit wordt nog duidelijker dankzij de COVID-19-pandemie. Dat stelt Rachel Gutter, president van International WELL Building Institute in een recent artikel getiteld 'Agenda' op de website van de World Economic Forum (WEF).

Harmonisatie van gezondheid, energie-efficiëntie en veerkracht zal zowel sterkere organisaties en gezondere gemeenschappen als betere gebouwen opleveren.
Vijfentwintig jaar geleden creëerde de komst van groen bouwen een geheel nieuwe markt. Tegenwoordig is deze industrie wereldwijd miljarden waard.

De standaarden over energie- en waterefficiëntie, afval en reductie van broeikasgassen die ten grondslag liggen aan elke bouwcertificering, worden nu algemeen aanvaard. Nu hebben we meer dan ooit een kans te laten zien hoe belangrijk het is om onze gezinnen gezond en veilig te houden, bedrijven te laten groeien en onze gemeenschappen te laten bloeien.

Systeemverandering

Gezondheid en welzijn moeten worden geïntegreerd in een bredere benadering van systeemverandering van gebouwen en steden, met ambitieuze streefcijfers voor koolstof- en energie-efficiëntie, als we de overgang naar een gezonde en duurzame toekomst willen versnellen.

Gutter: 'Als we kijken naar welzijn in de gebouwde omgeving, heb ik er vertrouwen in dat we in ongeveer de helft van de tijd hetzelfde werk kunnen doen op het gebied van de menselijke gezondheid als voor de gezondheid van de planeet. Voortbouwend op een bestaande marktinfrastructuur en een geavanceerde duurzaamheidsbeweging, pleit het International WELL Building Institute (IWBI) er voor dat er geen keuze kan worden gemaakt tussen gezondheid van de planeet en menselijke gezondheid - De twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.'

 

Close

GRATIS Webinar: Frank Evenblij interviewt Johan Cruijff ArenA en Yankee Stadium! 

BBI organiseert 21 Januari 2021 om 16:00 uur een webinar waar Frank Evenblij (o.a. bekend van Bureau Sport) zowel het Yankee Stadium als de Johan Cruijff ArenA interviewt. 

Het belang van de gezondheid van sportgebouwen wordt hier uitgebreid besproken. Hoe ontvangt een stadion zijn spelers, fans en werknemers straks op een verantwoorde manier?