Blue Building Institute op Provada 2021

Uncategorized Oct 26, 2021

Blue Building Institute op de Provada

dinsdagmiddag 26 oktober 2021 op de stand van AM en Rabobank 

Blue Building Institute (BBI) presents BLUE Lease

AM organiseerde dinsdagochtend 26 oktober 2021 om 10:30 uur t/m 11:30 uur samen met Blue Building Institute op haar Provada  stand een exclusieve verdiepingssessie over ESG, The WELL Building standard en BBI's nieuwe BLUE Lease format. [stand 12-08]

Wellbeing en gezondheid zijn zeker na COVID, dé thema's die spelen in real estate.

Maar hoe zorg je er nu voor dat een gebouw gezond is en blijft? Welke certificering past hier het beste bij? En hoe ga je om met de (verplichte) rapportages en ESG doelstellingen?

AM organiseerde op haar PROVADA stand samen met Blue Building Institute een exclusieve verdiepingssessie om antwoord te geven op deze vragen.

Tijdens deze sessie introduceerde BBI haar nieuwe BLUE Lease format. Dit format is speciaal ontwikkeld voor gebouweigenaren om bepaalde afspraken rondom o.a. (her)certificeringen tussen contractanten en huurders te borgen.

Thema's die aan de orde kwamen:

  • Het veiligstellen van de investeringen in het gebouw;
  • Het verhogen van de waarde van het gebouw;
  • Veiligstellen van de (her)certificering van het gebouw;
  • Betere onderhandelingspositie bij o.a. verhuur en verkoop;
  • Vergroten van de betrokkenheid, het bewustzijn en de inzet van de gebruiker van het gebouw ten aanzien van duurzaamheid en menselijke duurzaamheid;
  • Gebruik van gegevens voor o.a. ESG-rapportages;
  • Het standaard doorvoeren van dezelfde ambities voor het gehele portfolio;
  • De toegevoegde waarde van de WELL Building Standard.

Nils Bonder: “Bij AM weten wij als geen ander dat onze mensen de echte waarde van het bedrijf zijn. Daar hoort dan een werkplek en kantoor bij dat het welbevinden van de medewerker optimaal ondersteunt, Blue Lease helpt ons om goede afspraken te kunnen maken tussen de eigenaar van het gebouw, huurders en contractanten. Zo creëren wij een gezamenlijk commitment, blijven wij sturen op het behalen van gewenste resultaten en houden wij het gebouw en onze werkplek gezond en duurzaam."

Alexandra A. Jurgens-Boot: “Gezondheid in de gebouwde omgeving is geen vraag meer, het is het antwoord.”

 Klik hier om contact met ons op te nemen als je de kennissessie hebt gemist en graag meer informatie wilt.

BBI en Rabobank paneldiscussie sessie: Gezondheid in de gebouwde omgeving

Rabobank organiseerde, dinsdagmiddag 26 oktober 2021 om 14:00 t/m 15:00 een paneldiscussie over de gezondheid van de mens in de gebouwde omgeving. [stand 10-10]. Alexandra A. Jurgens- Boot Founder & CEO van Blue Building Institute en Boot Advocaten was een van de sprekers.

Het programma

Gezondheid in de gebouwde omgeving kan vanuit meerdere aspecten benaderd worden. Eén van die aspecten is de rol die gebouwen spelen bij het bevorderen van duurzaamheid en gezondheid van de eindgebruiker; met extra focus op wensen van zorgbehoevenden.

Rabobank organiseerde een Panel discussie over die rol samen met het Blue Building Institute op dinsdagmiddag 26 oktober 2021 van 14:00 t/m 15:00.

De volgende twee topics kwamen onder andere aan bod:

  • Bevordert certificering van vastgoed wellbeing?
  • Wordt de health campus het winkelcentrum van de toekomst?

Aanwezig op de stand van Rabobank waren:

 

Close

GRATIS Webinar: Frank Evenblij interviewt Johan Cruijff ArenA en Yankee Stadium! 

BBI organiseert 21 Januari 2021 om 16:00 uur een webinar waar Frank Evenblij (o.a. bekend van Bureau Sport) zowel het Yankee Stadium als de Johan Cruijff ArenA interviewt. 

Het belang van de gezondheid van sportgebouwen wordt hier uitgebreid besproken. Hoe ontvangt een stadion zijn spelers, fans en werknemers straks op een verantwoorde manier?