Train jezelf tot 'surveyor' van gezondheid gebouwen met topdocent Tim Beuker

Uncategorized Aug 17, 2020

Vanaf donderdag 10 september start het Blue Building Institute met weer een nieuwe training voor professionals die de stap willen maken naar gecertificeerde adviseur bij het beoordelen van de gezondheid van gebouwen: De WELL AP Exam Prep.

In deze tijden van coronavirus is deze opleiding actueler dan ooit. De cursus wordt gegeven door ervaren docent Tim Beuker, Indoor Climate Specialist bij bba binnenmilieu. In drie gratis video's laat Tim zien welke inhoud je bij de cursus kunt verwachten en hoe je de business case voor een gezond gebouw kunt bouwen.

De terugverdientijd van investeringen in een gezond gebouw is veel sneller dan veel partijen in de markt denken. Soms is al in één jaar het break-even point bereikt.

In een aantal video's laat Tim Beuker, docent bij het Blue Building Institute zien hoe groot de meerwaarde is van een gezond gebouw. 'Als we kijken naar de totale kosten voor een bedrijf dan gaat ruwweg 90 % naar loonkosten, 9 % naar huur en slechts 1 % naar energie. Dat betekent dat investeren in betere gezondheid van je mensen veel meer oplevert dan het streven naar een lagere huur of een energiezuinig gebouw.'

In een rekenvoorbeeld laat Beuker zien hoe dat zou uitpakken bij een kantoorgebouw van 20.000 m2. Uitgaande van een eenmalige investering van € 350.000 en jaarlijkse kosten van € 75.000 ter verbetering van gezondheid zou dit binnen één jaar terugverdiend kunnen worden. Uitgangspunt is dan een gemiddelde omzet van € 100.000 per werknemer en een productiviteitsstijging van 0,5 %.
Beuker: 'Terugverdientijden kunnen natuurlijk verschillen, maar de praktijk laat zien dat het eigenlijk altijd loont te investeren in een gezond gebouw.'

Tim was de eerste WELL AP en de eerste WELL Faculty Member in Nederland. Naast zijn werk als WELL AP blijft Tim ook betrokken bij de doorontwikkeling van WELL. Hij voorziet daarbij het International WELL Building Institute als WELL Air & Thermal Concept Advisor, van inhoudelijk advies op het gebied van thermisch binnenklimaat en luchtkwaliteit.

Om je direct aan te melden voor de WELL AP Exam Prep klik hier.

BBI Academy is onderdeel van het Blue Building Institute. Het Blue Building Institute (BBI) is een non-profit platform, kennisinstituut en incubator op het grensvlak tussen menselijk welzijn en de gebouwde omgeving. BBI werkt in Nederland en Europa exclusief samen met IWBI, dat is gelieerd aan Green Business Certification Inc. (GBCI) de belangrijkste wereldwijde organisatie als het gaat om standaarden voor duurzame prestaties van gebouwen.

Close

GRATIS Webinar: Frank Evenblij interviewt Johan Cruijff ArenA en Yankee Stadium! 

BBI organiseert 21 Januari 2021 om 16:00 uur een webinar waar Frank Evenblij (o.a. bekend van Bureau Sport) zowel het Yankee Stadium als de Johan Cruijff ArenA interviewt. 

Het belang van de gezondheid van sportgebouwen wordt hier uitgebreid besproken. Hoe ontvangt een stadion zijn spelers, fans en werknemers straks op een verantwoorde manier?