Replay webinar: WELL Feature Air, Luchtkwaliteit, Ventilatie & COVID-19

Uncategorized Sep 29, 2021

WELL WEBINAR AIR

Topics: WELL Feature Air, Luchtkwaliteit, Ventilatie & COVID-19

Blue Building Institute Nederland (BBI) organiseerde op maandag 11 oktober een nieuwe webinar met Prof. dr. ir. atze boerstra, directeur bba binnenmilieu bv & Professor Building Services Innovation, Technische Universiteit DelftAntwan van Haaren, Senior Adviseur en partner DGMR, technisch manager Blue Building Institute en WELL AP; Gerrit-Jan Teunissen Consultant (LEED&WELL AP, Faculty Member, LFA) bij TRAJECT Adviseurs en Richard de Ruijter Smart Building Consultant bij Nexton.

De volgende onderwerpen kwamen aan bod:

- Wat weten we wel en wat juist nog niet, 1,5 jaar na de uitbreek van de pandemie?

- Welke lessen zijn te trekken t.a.v. te hanteren (prestatie)eisen bedoeld om de overdracht van luchtweginfecties in binnenruimten en via installaties te beperken? Waarbij het niet alleen sec gaat over minimum verse luchttoevoer hoeveelheden maar ook over zaken als luchtstromingsrichting, luchtreiniging en luchtkwaliteit monitoring.

- Wat betekenen de nieuwe inzichten voor het ontwerp van nieuwe gebouwen en het beheer van bestaande gebouwen? Hoe verhouden die nieuwe eisen zich tot het Bouwbesluit?

Daarnaast werd er ingezoomd op wat er binnen de WELL Building Standard v2 aan eisen gesteld wordt op bijvoorbeeld het gebied van minimum verse luchttoevoer, onderhoud/beheer van ventilatiesystemen en luchtreiniging.

Ter afsluiting werd een casus behandeld.

Klik hier om het gratis Webinar terug te kijken.

Blue Building Institute Nederland (BBI) is keystone partner van het International WELL Building Institute (IWBI)

Close

GRATIS Webinar: Frank Evenblij interviewt Johan Cruijff ArenA en Yankee Stadium! 

BBI organiseert 21 Januari 2021 om 16:00 uur een webinar waar Frank Evenblij (o.a. bekend van Bureau Sport) zowel het Yankee Stadium als de Johan Cruijff ArenA interviewt. 

Het belang van de gezondheid van sportgebouwen wordt hier uitgebreid besproken. Hoe ontvangt een stadion zijn spelers, fans en werknemers straks op een verantwoorde manier?