'Business case gezonde en duurzame gebouwen wint sterk aan kracht'

Uncategorized May 22, 2020

De business case voor gezonde en duurzame gebouwen wint mede als gevolg van de huidige 'reset' van de economie sterk aan kracht.

Dat betoogt WELL-expert Tim Beuker. De business case en het groeiende belang van gezonde gebouwen zijn belangrijke onderwerpen in een reeks diepgravende cursussen die Beuker in samenwerking met het Blue Building Institute heeft ontwikkeld. 

De groeiende business case wordt onderbouwd door een groeiend aantal studies, zoals recentelijk een omvangrijke studie naar Britse gebouwen van een team wetenschappers waaronder de Nederlanders Nils Kok en Piet Eicholz.

Vanaf 10 juni gaan de cursussen van start. Air, Water, Nourishment, Light, Movement, Thermal Comfort, Sound, Materials, Mind & Community zijn de WELL concepten. In deze tijd van corona relevanter dan ooit. Steeds belangrijker is de vraag hoe we een gebouw kunnen gebruiken om te zorgen dat je langer gezond blijft. 

In een reeks webinars laat Tim Beuker, een van de beste WELL experts in Nederland, je alvast kennis maken met de belangrijkste standaard in gezondheid. Centraal staat dat kennis van het domein gezondheid een steeds belangrijker vaardigheid is voor vastgoedprofessionals.

Tim was de eerste WELL AP en de eerste WELL Faculty Member in Nederland. Naast zijn werk als WELL AP blijft Tim ook betrokken bij de doorontwikkeling van WELL. Hij voorziet daarbij het International WELL Building Institute als WELL Air & Thermal Concept Advisor, van inhoudelijk advies op het gebied van thermisch binnenklimaat en luchtkwaliteit.

BBI Academie, onderdeel van het Blue Building Institute helpt in het verdiepen van de kennis over gezondheid en gebouwde omgeving met  verschillende on- en offline trainingsmogelijkheden. Van informatieve webinars tot intensieve (online) cursussen. 

Het Blue Building Institute (BBI) is een non-profit platform, kennisinstituut en incubator op het grensvlak tussen menselijk welzijn en de gebouwde omgeving. BBI werkt in Nederland en Europa exclusief samen met IWBI, dat is gelieerd aan Green Business Certification Inc. (GBCI) de belangrijkste wereldwijde organisatie als het gaat om standaarden voor duurzame prestaties van gebouwen.

Close

GRATIS Webinar: Frank Evenblij interviewt Johan Cruijff ArenA en Yankee Stadium! 

BBI organiseert 21 Januari 2021 om 16:00 uur een webinar waar Frank Evenblij (o.a. bekend van Bureau Sport) zowel het Yankee Stadium als de Johan Cruijff ArenA interviewt. 

Het belang van de gezondheid van sportgebouwen wordt hier uitgebreid besproken. Hoe ontvangt een stadion zijn spelers, fans en werknemers straks op een verantwoorde manier?