Q4 2021 Rapport | Blue Building Institute

Uncategorized Dec 27, 2021

Blue Building Institute

Leading in Wellbeing | Kwartaal Rapportage 4

Blue Building Institute (BBI) richt zich sinds 2015 op het bevorderen van de gezondheid, het welzijn en het geluk van de gebruiker in de gebouwde omgeving. Als onafhankelijk kennisinstituut, netwerkorganisatie en academie zijn wij met en voor onze partners leading in wellbeing. In deze Q4 kwartaalrapportage vertellen wij u welke ontwikkelingen en activiteiten de afgelopen maanden hebben plaats gevonden bij BBI.

Foto: Azerbeidzjan | Zaha Hadid


BBI Nieuws & Activiteiten

BLUE Day Netwerk Event 04-11-2021

Ons eerste BLUE Day Netwerk evenement - A Call For Action in het Museum Voorlinden in Wassenaar vond net voor de lockdown plaats en was een groot succes. Dit jaarlijks terugkerend event heeft als doel belangrijke spelers uit de vastgoedmarkt samen te brengen met andere industrieën, eindgebruikers, investeerders en politici. De setting van het netwerk event nodigt uit om gezamenlijke uitdagingen op te lossen en nieuwe samenwerkingen aan te gaan. Nationale en internationale keynote sprekers Paul Scialla (Delos & IWBI), Laura Craft (Heitman), Rutger van Hoogstraten (Shell Nederland),  André Nijhof (Nyenrode) en Ann Marie Aguilar (IWBI) lieten hun licht schijnen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Europese regelgevingen en ESG. Klik hier om de aftermovie terug te kijken.

Launch BBI Subscription Platform

Tijdens het succesvolle BLUE Day Netwerk Event kondigde BBI haar samenwerking met  Colliers en Marketbridge-ISS.  In de volgende kwartaal rapportage volgt meer informatie hierover. Foto: ondertekening moment van de samenwerking. Bas Ambachtsheer (Colliers), Alexandra A. Jurgens-Boot (BBI), Tim Furey (Marketbridge-ISS). 

PropertyNL & Alexandra A. Jurgens - Boot

Een goed ESG-beleid wordt cruciaal voor het aantrekken van financiers en goede medewerkers. Greenwashing wordt aangepakt. Volgens Boot raakt nieuwe Europese regelgeving over verduurzaming, waaronder de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR)-verordening, ook vastgoedpartijen. Zij moeten transparant zijn over duurzaamheidsrisico’s bij hun investeringen, om zo greenwashing tegen te gaan. ‘We zitten nu in een periode dat er grote twijfels bestaan over de huidige classificaties op het gebied van duurzaamheid. De AFM heeft onlangs 1250 beleggingsfondsen met in totaal € 1000 miljard aan belegd vermogen onder de loep genomen. 40% daarvan claimt duurzaam te zijn, terwijl de toezichthouder daar vraagtekens bij plaatst. Partijen die zich groen voordoen, maar het niet zijn, wachten juridische procedures. Er is een groot risico op reputatieschade als partijen laks met de regels omgaan’, aldus Boot. Klik hier om het hele interview terug te lezen.


BBI Nieuws & Activiteiten

WELL Webinar Air | 11-09-2021

Op maandag 11 oktober organiseerde BBI samen met Prof. dr. ir. Atze Boerstra, directeur bba binnenmilieu bv & Professor Building Services Innovation, Technische Universiteit Delft; Antwan van Haaren, Senior Adviseur en partner DGMR, technisch manager Blue Building Institute en WELL AP; Gerrit-Jan Teunissen Consultant (LEED&WELL AP, Faculty Member, LFA) bij TRAJECT Adviseurs en Richard de Ruijter Smart Building Consultant bij Nexton het WELL webinar Lucht.  

Topics: wat weten we wel en wat juist nog niet, anderhalf jaar na de uitbreek van de pandemie? Wat betekenen de nieuwe inzichten voor het ontwerp van nieuwe gebouwen en het beheer van bestaande gebouwen en hoe verhouden die nieuwe eisen zich tot het Bouwbesluit? Klik hier om het webinar terug te kijken. 

WELL in-company training Savills | 07-12-2021

Op 7 december heeft BBI op verzoek van Savills twee in-company trainingen verzorgd.  De WELL v2 introductie training werd gegeven door trainer Tim Beuker (Indoor Climate Specialist bba binnenmilieu), WELL AP & WELL Faculty member). De  Health Safety Rating nam trainer Antwan van Haaren (Senior Adviseur en partner DGMR en WELL AP) voor zijn rekening. De BBI in-company trainingen geven organisaties en hun consultants beter inzicht over de toepasbaarheid van de diverse (WELL, BREEAM, LEED) certificeringen, ESG rapportages en de BLUE Lease format. Ook bieden zij tools om hun advisering of beleid op basis van deze nieuwe kennis verder te ontwikkelen. Bekijk hier het aanbod van al onze  in-company trainingen.

BBI Kennissessie op de Provada | 24-10-2021

Tijdens de Provada presenteerde BBI op de stand van AM en de Rabobank exclusieve verdiepingssessies over ESG, The WELL Building Standard en haar nieuwe BLUE Lease format. De volgende topics werden besproken: het veiligstellen van de investeringen in het gebouw. Het veiligstellen van de (her)certificering van het gebouw. Betere onderhandelingspositie bij o.a. verhuur en verkoop. Het vergroten van de betrokkenheid, het bewustzijn en de inzet van de gebruiker van het gebouw ten aanzien van duurzaamheid en menselijke duurzaamheid. Het gebruik van gegevens voor o.a. ESG-rapportage. Het standaard doorvoeren van dezelfde ambities voor het gehele portfolio. Introductie  BLUE Lease format. Dit format is speciaal ontwikkeld voor gebouweigenaren om bepaalde afspraken rondom o.a. (her)certificeringen tussen contractanten en huurders te borgen. 

Nils Bonder: “Bij AM weten wij als geen ander dat onze mensen de echte waarde van het bedrijf zijn. Daar hoort dan een werkplek en kantoor bij dat het welbevinden van de medewerker optimaal ondersteunt, BLUE Lease helpt ons om goede afspraken te kunnen maken tussen de eigenaar van het gebouw, huurders en contractanten. Zo creëren wij een gezamenlijk commitment, blijven wij sturen op het behalen van gewenste resultaten en houden wij het gebouw en onze werkplek gezond en duurzaam."

PODSTAD: Podcast Sessie met Colliers | 17-12-2021 

Op donderdag 2 december organiseerde Colliers een nieuwe aflevering waarin Dirk Bakker CEO van vastgoedadviseur Colliers met Marhinde Verkerk (Interior Designer bij Colliers), Alexandra A. Jurgens-Boot (Founder & CEO Blue Building Institute) en Ronald Huikeshoven (Directie voorzitter AM) in discussie ging over De Gezonde Stad. “De stad is nooit af. Beter kan altijd en iedereen heeft daar een mening over.” - Colliers. Daar sluiten wij als Blue Building Institute, maar al te graag bij aan. Wij zien dat de totstandkoming van De Gezonde Stad in een versneld tempo zal gaan plaats vinden. Alexandra Boot legt tijdens deze podcast uit waarom. De volgende onderwerpen kwamen aan de orde: De voordelen van de ESG rapportages en het gebruik van WELL-certificeringen voor zowel eindgebruiker, vastgoed eigenaar en investeerder. De marktbeweging richting verplichte rapportages van ESG, SFDR, NFRD en EU Taxonomie in de nabije toekomst. Ronald Huikeshoven: "Onze afnemers vragen ons in een begin stadium van de projecten de regelgevingen al mee te nemen. Het is geen vraag meer maar een must." Klik hier om de podcast sessie te beluisteren.


BBI Presents:

AM & BAM verlengen Strategisch Partnership

Op donderdag 16 december ondertekenden  Mario Broos (Executive Board--Chairman BAM bouw en vastgoed) en Raymon van Miltenburg (Directie AM) de verlenging van hun Strategisch Partnership met BBI Beide organisaties gaan zich de komende jaren focussen op het implementeren van de WELL certificeringen binnen hun vastgoed projecten en gebiedsontwikkeling.

Did Vastgoedontwikkeling Consulting Partner

Recent is ook Did Vastgoedontwikkeling als Consulting Partner binnen ons netwerk actief. "Wij realiseren plekken waar mensen graag willen wonen, werken en verblijven. Samen met de toekomstige gebruikers, bewoners en omwonenden ontwikkelt DID duurzame en inspirerende leefomgevingen vanuit het principe: Gez-ond Wonen Vitaal Leven. Met behulp van BBI willen wij onze ontwikkelingen meetbaar maken en op basis van wetenschappelijk onderzoek meer vorm en inhoud geven." Ed Heijstee Partner Did Vastgoedontwikkeling.


BBI AGENDA 2022

WELL Webinar Light                        februari 2022

Well Webinar Nourishment           maart 2022

MIPIM                                                15-18 maart

EXPO REAL                                        4-6 oktober

Provada                                             14-16 juni

BLUE Day Netwerk Event               10 november


Team BBI bedankt al haar partners. sponsoren en netwerkcontacten voor hun geweldige inzet en het realiseren van  een inspirerend en succesvol 2021! Allen een heel GEZOND & GELUKKIG NIEUW JAAR toegewenst!

Close

GRATIS Webinar: Frank Evenblij interviewt Johan Cruijff ArenA en Yankee Stadium! 

BBI organiseert 21 Januari 2021 om 16:00 uur een webinar waar Frank Evenblij (o.a. bekend van Bureau Sport) zowel het Yankee Stadium als de Johan Cruijff ArenA interviewt. 

Het belang van de gezondheid van sportgebouwen wordt hier uitgebreid besproken. Hoe ontvangt een stadion zijn spelers, fans en werknemers straks op een verantwoorde manier?