Het Yankee Stadium: eerste stadion ter wereld dat de WELL Health-Safety Rating heeft toegepast

Uncategorized Dec 08, 2020

Afgelopen zomer 2020 heeft het Yankee Stadium de Health-Safety Rating for Facility Operations and Management behaald. Een primeur in de wereld van sportlocaties.

De Health Safety Rating is een initiatief van het International Well Building Institute (IWBI).

Met deze certificatie voldoet het New Yorkse baseball stadion aan de juiste gezondheidsnormen die het welzijn van de spelers, het personeel en de bezoekers borgen. 

De strenge eisen waaraan de club nu voldoet zorgen er ook voor dat -zodra  bezoekers weer toegelaten worden in het stadium- dit op een gezonde en veilige manier in goede banen wordt geleid.

IWBI heeft in samenwerking met de #WorldHealthOrganization, het #U.S.CenterforDiseaseControlandPrevention, #GlobalDiseaseControl preventie centra en diverse academische- en onderzoeksinstellingen de WELL Health-Safety Rating ontwikkeld.

De certificering biedt een op wetenschappelijke richtlijnen gebaseerd operationeel beleid, onderhoudsprotocollen, noodplannen en strategieën aan voor een veilige post COVID-19 omgeving.

In het het Yankee Stadium zijn onder andere de volgende maatregelen geïmplementeerd:

1. Het verbeteren van de bestaande ventilatie en luchttoevoer

2. Het implementeren van nieuwe reinigings- en ontsmettingsprocedures

3. Het implementeren van nieuwe noodvoorbereidingsprogramma’s

4. Het implementeren van nieuwe gezondheid en welzijn gerelateerde programma’s

5. Het samenwerken met belanghebbende en het verbeteren van de communicatie rondom gezondheid, bewegwijzering en de verificatie van voedselveiligheid

De Health-Safety Rating for Facility Operations and Management  is ook geschikt voor overige gebouwen, locaties en bedrijven (groot of klein). 

Heb je interesse in deze certificering? Neem dan contact met ons op. Het Blue Building Institute verzorgt in samenwerking met IWBI de Health Safety Rating certificeringen in Nederland. 

Binnenkort volgt een eerste webinar over de HSR certificering.

Wil je dat wij je op de hoogte houden? Vul dan hier je e-mail in. 

 

Original source: https://www.businesswire.com/news/home/20200826005476/en/Yankee-Stadium-Becomes-First-Sports-Venue-in-the-World-to-Achieve-WELL-Health-Safety-Rating
Close

GRATIS Webinar: Frank Evenblij interviewt Johan Cruijff ArenA en Yankee Stadium! 

BBI organiseert 21 Januari 2021 om 16:00 uur een webinar waar Frank Evenblij (o.a. bekend van Bureau Sport) zowel het Yankee Stadium als de Johan Cruijff ArenA interviewt. 

Het belang van de gezondheid van sportgebouwen wordt hier uitgebreid besproken. Hoe ontvangt een stadion zijn spelers, fans en werknemers straks op een verantwoorde manier?