De BBI Blog

Rabobank treedt toe als partner van Blue Building Institute

Uncategorized Nov 11, 2020
 

Rabobank Real Estate Finance, de grootste vastgoedfinancier in Nederland, treedt toe als partner van het Blue Building Institute. Samen met collega’s uit de sector Zorg en het eigen Facilities zullen ze de komende twee jaar het thema een boost gaan geven. 

In een interview lichten Roel van de Bilt, directeur Rabobank Real Estate Finance en Anke Verhagen, Business Developer - Sustainability and Circular Economy deze stap toe.

Waarom de verhoogde belangstelling van de grootste vastgoedfinancier in Nederland voor het domein gezondheid en de gebouwde omgeving?

Roel van de Bilt: 'Gezondheid is een van de strategische pijlers van Rabobank. Bij vitale dorps- en leefgemeenschappen horen ook gezonde gebouwen. Het past in het totaalplan waar we mee bezig zijn voor verduurzaming en circulariteit. Rabobank’s missie is 'Growing a better world together' en gezondheid hoort daar volledig bij.'

Hoe verhoudt het onderwerp gezondheid van gebouwen zich tot de grote opgave de bestaande...

Lees verder...

Webinar 14 oktober: 'steeds meer bedrijven kiezen voor onafhankelijke validatie gezondheid en veiligheid gebouw'

Uncategorized Oct 09, 2020

Wereldwijd kiezen steeds meer vastgoedbedrijven ervoor de gezondheid en veiligheid van gebouw onafhankelijk te laten valideren. Dat zegt Ann Marie Aguilar, directeur van International Well Building Institute (IWBI) die op 14 oktober spreekt tijdens een webinar over de WELL Health & Safety Rating.

Grote vastgoedbedrijven zoals bijvoorbeeld Empire State Realty Trust - de eigenaar van het Empire State Building in New York - implementeren een aanpak gebaseerd op bewijs en wetenschap om de gezondheid en veiligheid te waarborgen van alle gebruikers van het gebouw. ESRT heeft de afgelopen jaren gefocused op de kwaliteit van het binnenklimaat en liep voorop bij praktische voorbeelden van duurzaamheid bij de renovatie van het Empire State Building - deze voorbeelden worden nu uitgerold in de gehele portefeuille. Recentelijk koos ESRT ervoor de portefeuille te laten certificeren door de WELL Health & Safety Rating en dat betekent dat deze leidende belegger in New York kiest voor...

Lees verder...

Webinar WELL HSR 14 oktober: 'Vertrouwen en veiligheid gebouwen waarborgen met internationale standaarden'

Internationale standaarden voor gezondheid en veiligheid zoals de WELL Health & Safety Rating helpen het hoofd te bieden aan de corona crisis nu, maar ook aan andere kwesties betreffende gezondheid en veiligheid in de toekomst. Dat zegt Ann Marie Aguilar, EMEA senior vice-president van het International WELL Building Institute (IWBI) key note spreker op het congres Introduktie van de WELL Health & Safety Rating van het Blue Building Institute op 14 oktober. 

'Gebouweigenaren, architecten, ontwerpers, ingenieurs, facilitair managers en andere vastgoedprofessionals zijn de eerstelijns zorgverleners in de volgende fase van herstel, maar ze kunnen het niet alleen.'

Ann Marie Aguilar, EMEA senior vice-president van het International WELL Building Institute (IWBI) is key note spreker op het congres Introduktie van de WELL Health & Safety Rating van het Blue Building Institute op 14 oktober. Wilt u het congres digitaal bijwonen? Klik dan hier.

'Belangrijker dan...

Lees verder...

Webinar 14 oktober met Ann Marie Aguilar (IWBI): 'Gebouw meer dan ooit cruciaal om gezondheid te garanderen'

'Als we nadenken over de instrumenten die nodig zijn om corona te verslaan, dan zijn onze gebouwen nu meer dan ooit een cruciaal onderdeel om de gezondheid van mensen te garanderen.' Dat zegt Ann Marie Aguilar, EMEA senior vice-president van het International WELL Building Institute (IWBI) key note spreker op het congres Introduktie van de WELL Health & Safety Rating van het Blue Building Institute op 14 oktober. 

'Architecten, ontwerpers, ingenieurs, facilitair managers en andere vastgoedprofessionals zijn de eerstelijns zorgverleners in de volgende fase van herstel, maar ze kunnen het niet alleen.'

Ann Marie Aguilar, EMEA senior vice-president van het International WELL Building Institute (IWBI) is key note spreker op het congres Introduktie van de WELL Health & Safety Rating van het Blue Building Institute op 14 oktober. Wilt u het congres digitaal bijwonen? Klik dan hier.

'Belangrijker dan welk gebouw of ontwerpelement dan ook, is het creëren en koesteren van...

Lees verder...

Aerosolen blijven lang hangen in onvoldoende geventileerde liftcabine

aerosolen corona Sep 24, 2020

Aerosolen kunnen tien tot twintig minuten blijven hangen in een liftcabine – bij normaal gebruik van de lift. Als de deuren van de lift permanent gesloten zijn, kan deze verblijftijd oplopen tot dertig minuten, terwijl dit slechts enkele minuten is als de liftdeuren permanent open staan.

Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het UvA-Institute of Physics in samenwerking met Amsterdam UMC, onder leiding van UvA-natuurkundigen prof. dr. Daniel Bonn en dr. Cees van Rijn. Het onderzoek is op woensdag 23 september gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift 'Indoor Air'.

Aerosolen, die kleine respiratoire deeltjes bevatten, worden steeds meer gezien als een mogelijk belangrijke wijze van overdracht van corona; ook de WHO wees onlangs op de mogelijke rol die ze spelen, mede naar aanleiding van eerder onderzoek van Bonn en collega’s over de invloed van goede ventilatie op de verspreiding van aerosolen. De onderzoekers hebben nu onderzocht hoe lang aerosoldruppeltjes blijven...

Lees verder...

Empire State Building ontvangt WELL Health & Safety Rating

Een van de meest iconische gebouwen in de wereld, het Empire State Building in New York, verwerft de WELL Health & Safety Rating. Internationaal gaan steeds meer leidende partijen, waaronder ook in Nederland, met deze gezondheidsstandaard aan de slag. 

Het Empire State Building is onderdeel van de portefeuille van Empire State Realty Trust, het leidende kantoren- en winkelfonds in de regio New York. Niet alleen het Empire State Building verwerft de WELL HSR, ook de gehele van Empire State Realty Trust wordt gecertificeerd. In totaal gaat het om 14 prominente kantoorgebouwen en 6 winkelcomplexen. Het is de eerste portefeuille in de VS die in het geheel gecertificeerd wordt, zo maakte het International WELL Building Institute (IWBI) bekend.

De Health-Safety rating ziet toe dat op een zestal onderdelen (Schoonmaak en Hygiëne, Noodplannen COVID-19, Gezondheidsdiensten, Lucht en Waterkwaliteit Management, Stakeholder Engagement en Communicatie en Innovatie) aan de hand...

Lees verder...

Video WELL HSR: leer hoe je in 5 stappen naar een gezond en veilig gebouw gaat

 

Internationale standaarden voor gezonde gebouwen rukken op. BBI-partner IWBI introduceerde deze zomer de WELL Health-Safety Rating, een laagdrempelige aanpak om gebouwen gezonder en veiliger te maken, ook in het post-COVID-19 tijdperk. In het stappenplan van de WELL Health & Safety Rating wordt uitgelegd hoe je met 5 onderdelen snel serieus werk kan maken met een gezond en veilig gebouw en dat met hard bewijs kan aantonen. 

De WELL Health-Safety Rating is een op bewijzen gebaseerde, door derden geverifieerde beoordeling op basis van operationeel beleid, onderhoudsprotocollen, betrokkenheid van belanghebbenden en noodplannen. De nieuwe standaard is bedoeld om een post-corona-omgeving aan te pakken en voor te bereiden op toekomstige bredere gezondheids- en veiligheidskwesties.

Bij het begin van de pandemie in maart dit jaar heeft het International Well Building Instituut een grote internationale taskForce in het leven geroepen. Daarin zitten specialisten op het gebied van...

Lees verder...

International WELL Building Institute lanceert WELL v2

well v2 Sep 16, 2020

Na twee jaar van uitgebreide ontwikkeling, toepassing en beoordeling in gebruik, lanceert het International WELL Building Institute (IWBI) deze week formeel de nieuwste versie van de WELL Building Standard - WELL v2.

De nu gelanceerde standaard is de meest uitgebreide versie van het classificatiesysteem van IWBI tot nu toe en dient als de basis waarop het hele WELL-ecosysteem is gebouwd.

‘Betere gebouwen, bruisende gemeenschappen en sterkere organisaties vormen de kern van onze missie sinds we WELL in 2014 lanceerden’, aldus Rick Fedrizzi, voorzitter en CEO van IWBI. ‘Het was een lange weg om hier te komen, maar we hebben bevestigd gekregen dat WELL v2 sterk, robuust en veerkrachtig is bij elke uitdaging. Van een wereldwijde pandemie tot sociale rechtvaardigheid, WELL v2 bewijst dat het  een relevant, schaalbaar en wereldwijd beoordelingssysteem is  dat responsief, inclusief, technisch robuust, klantgericht en toepasbaar is voor elke organisatie of type...

Lees verder...

Deerns WELL Per­for­man­ce Tes­ting Or­ga­ni­sa­ti­on

Uncategorized Sep 15, 2020

On­langs is Deerns Ne­der­land door het In­ter­na­ti­o­nal WELL Buil­ding In­sti­tu­te be­noemd tot WELL Per­for­man­ce Tes­ting Or­ga­ni­sa­ti­on. Hier­mee is Deerns Ne­der­land ge­ac­cre­di­teerd om bij WELL v2 pro­jec­ten ve­ri­fi­ca­tie­me­tin­gen en in­spec­ties uit te voe­ren. De WELL Per­for­man­ce Tes­ting Agents van Deerns voe­ren as­sess­ments uit om te be­oor­de­len of de ge­zond­heids­maat­re­ge­len in de prak­tijk vol­doen. Dit is laat­ste stap, de be­wijs­last, in het WELL pro­ces om een WELL-cer­ti­fi­caat te be­ha­len.

Uit­brei­ding WELL team

Om nog be­ter te­ge­moet te ko­men aan de toe­ne­men­de vraag naar ge­zon­de ge­bou­wen is het WELL team...

Lees verder...

Leidende belegger Bouwinvest zet stap verder in duurzamer maken portefeuille

Uncategorized Sep 15, 2020

Bouwinvest zet al jarenlang in op duurzaamheid, en gaat nu nog een stap verder door in samenwerking met CBRE de gehele kantoor- en hotelportefeuille op beheerniveau verder te verduurzamen. De ambitie is om in 2021 met alle gebouwen uiteindelijk minstens BREEAM In-Use 'Very Good' te behalen op Asset en Beheer.

Bouwinvest investeert in duurzaam vastgoed met als langetermijndoel Paris Proof vastgoedportefeuilles voor 2045. 'We gaan verder dan de wettelijke eisen op het gebied van duurzaamheid,' aldus Bas Jochims, Director Dutch Office & Hotel Investments bij Bouwinvest. 'Het is voor ons een manier om te zorgen dat onze gebouwen ook op lange termijn aantrekkelijk blijven om te huren. Dus om het lange termijn financiële rendement zeker te stellen voor onze klanten, veelal Nederlandse pensioenfondsen. Daarnaast biedt het ons mogelijkheden om te beleggen met maatschappelijke impact, een steeds nadrukkelijker vraag van onze klanten.'

Praktische aanpak van duurzaam beheer

Om de...

Lees verder...
1 2 3
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.