BBI Nieuws

SAVE THE DATE! WEBINAR: dinsdag 20 april 2021 van 10.00 - 11.00 uur met Geluksprofessor Meike Bartels

Wat kan je doen om gelukkiger te worden met Geluksprofessor Meike Bartels

Drie weken geleden heeft Blue Building Institute Nederland een webinar gegeven 'Een gezonde geest in een gezond kantoor' met o.a. Professor Erik Scherder. Meer dan 1200 mensen hebben naar dit webinar gekeken en we hebben alleen maar lovende reacties ontvangen. Op dinsdag 20 april 10:00 uur staat een nieuwe webinar gepland met aansluitend om 11:00 uur een exclusieve online bijeenkomst voor de partners van BBI. De partners zullen hier verder over worden ingelicht.

Als kick off starten we het webinar met Geluksprofessor Meike Bartels. Zij zal ingaan op het belang van geluk en welzijn op de werkvloer.

Meike Bartels op de vraag wat geluk nu eigenlijk is:

“Een combinatie van je goed voelen en goed functioneren.”

Tijdens de webinar ontdekt u de allernieuwste inzichten en cijfers aangaande gezondheid, geluk en welzijn in de gebouwde...

Lees verder...

Terugblik webinar: bouw aan de duurzaamheid van je hersenen

Uncategorized Mar 24, 2021

Terugblik webinar: bouw aan de duurzaamheid van je hersenen

Niet de energiebesparing maar de (mentale) gezondheid van medewerkers heeft de grootste impact op je operationele kosten als kantooreigenaar. Hoe je met slimme oplossingen zorgt voor actievere en fittere mensen, daar ging het webinar ‘Een gezonde geest in een gezond kantoor’ over.

“Als we straks weer naar kantoor mogen, dan hoop ik dat de lift goed zit weggestopt.” Professor Erik Scherder

Gezondheid trend voor komende jaren

Deelnemers van het webinar ‘Een gezonde geest in een gezond kantoor’ ontdekten hoe een gezond gebouw een belangrijke bijdrage levert aan het welzijn van medewerkers en bezoekers. Alexandra Jurgens-Boot van Blue Building Institute en Bram Adema van CFP Green Buildings trapten als initiators af en vertelden over het belang van een gezonde omgeving. Het duo signaleerde dat gezondheid dé trend van de komende 5 tot 10 jaar wordt: “Logisch...

Lees verder...

Ontdek de WELL Building Standard v2 en ga aan de slag met toepassingen voor jouw gebouw

Uncategorized Mar 24, 2021

Ontdek de WELL Building Standard v2 en ga aan de slag met toepassingen voor jouw gebouw.

CFP Green Buildings organiseert samen met Blue Building Institute de WELL Masterclass. In deze interactieve masterclass maak je kennis met de WELL v2Building Standard aan de hand van praktijkvoorbeelden. Je ontdekt hoe je je gebouw scant op de verplichte gebouwgebonden eisen van WELL met behulp van een pre-quickscan. Deze scan brengt alle WELL-maatregelen in beeld en verkent of certificering een goede vervolgstap is voor jouw gebouw. (credit foto  artist impression nieuwbouw Liander Nederland)

Volg deze workshop - dinsdag 11 mei 2021 van 14.00 - 17.00 uur. CFP Green Buildings Trainers:

Demi Alders MSc. (Consultant duurzaamheid),  Pien ter Beek MSc. (Consultant duurzaamheid) en Gertjan Vons MSc. (Consultant duurzaamheid en techniek)

De onderwerpen die aan de orde komen zijn:

  1. De WELL V2 Building Standard en de voordelen voor jouw gebouw of organisatie. 
  2. Het...
Lees verder...

Exclusieve WELL Health Safety Rating Workshop - Maandag 29 maart van 16.00 - 17.30 uur

Mis deze exclusieve WELL Health Safety Rating Workshop niet - Maandag 29 maart van 16.00 - 17.30 uur met Antwan van Haaren.

De COVID-19 pandemie heeft een grote impact op de wereld. Alle gebouwen en locaties worden in hun functioneren als ontmoetingsplaats van bezoekers en gebruikers uitgedaagd om ieders gezondheid en veiligheid te waarborgen. Maar hoe doen we dit na COVID-19? Waar moet een gebouw aan voldoen? Hoe krijgen we dat vertrouwen weer terug? 

In deze workshop wordt dieper ingegaan op de WELL Health - Safety Rating. Een rating die bedrijven laat zien welke stappen genomen kunnen worden op het gebied van hygiëne- en noodprocedures, veiligheid- & gezondheidsmaatregelen binnen een gebouw of (event) locatie.

Antwan van Haaren is Senior Adviseur en partner DGMR, technisch manager Blue Building Institute, WELL AP. Hij bespreekt tijdens deze workshop de methodiek, praktische oplossingen en toepassingen die de WELL Health & Safety...

Lees verder...

WEBINAR: Een gezonde geest in een gezond kantoor - woensdag 10 maart 2021 14:00 - 15:30 uur

Uncategorized Mar 02, 2021

Is naar gezondheid bewegen het nieuwe normaal? Volg de webinar woensdag 10 maart 2021 van 14.00 - 15.40 uur.

Elke maand presenteert Blue Building Institute Nederland in samenwerking met 1 van haar partners een webinar waarin de ontwikkeling en expertise van beide organisaties uitgelicht worden ten behoeve van de gezamenlijke netwerken en stakeholders.

De topics gaan over het bevorderen van de gezondheid, het welzijn en het geluk van de mens in de gebouwde omgeving. Nu en in de toekomst.

Programma webinar:
- Opening Blue Building Institute Nederland en CFP Green Buildings
- Case Study over de waarde van gezonde gebouwen
- Interactieve presentatie van Topspreker Professor Erik Scherder
over impulsen van de werkomgeving en reacties in jouw brein
- Q&A lounge

Prof. dr. Erik Scherder in de hoofdrol
Tijdens deze webinar leert u hoe gebouwen en in het bijzonder werkomgevingen invloed hebben op onze (mentale) gezondheid. Professor Erik...

Lees verder...

EXCLUSIEVE WELL HEALTH - SAFETY RATING ONLINE WORKSHOP - Donderdag 25 februari 16.00 - 17.30 uur

Uncategorized Feb 16, 2021

De Covid-19 pandemie heeft een grote impact op de wereld. Alle gebouwen en locaties worden in hun functioneren als ontmoetingsplaats van bezoekers en gebruikers uitgedaagd om ieders gezondheid en veiligheid te waarborgen. Maar hoe doen we dit na Covid-19? Waar moet een gebouw aan voldoen? Hoe krijgen we dat vertrouwen weer terug? 

In deze workshop wordt dieper ingegaan op de WELL Health - Safety Rating. Een rating die bedrijven laat zien welke stappen genomen kunnen worden op het gebied van hygiëne- en noodprocedures, veiligheid- & gezondheidsmaatregelen binnen een gebouw of locatie.

Keynote sprekers Antwan van Haaren, (Senior Adviseur en partner DGMR -technisch manager BBI – WELL-AP) en Timo van Vliet (project manager - WELL Faculty - WELL AP M3E Groep) bespreken met u de methodiek, praktische oplossingen en toepassingen die de WELL Health & Safety Rating biedt. De sprekers hebben praktisch toepasbare kennis...

Lees verder...

GRATIS Webinar: Frank Evenblij interviewt Johan Cruijff ArenA en Yankee Stadium!

Uncategorized Jan 12, 2021

Iedereen hunkert ernaar om weer samen te lachen, juichen, zingen en genieten van een sport wedstrijd. Hoe bereiden internationale stadions zoals de Johan Cruijff Arena en Yankee Stadium New York de rentree voor?

Het belang van de gezondheid van sportgebouwen wordt hier uitgebreid besproken. Hoe ontvangt een stadion zijn spelers, fans en werknemers straks op een verantwoorde manier?

Het Blue Building Instituut organiseert op 21 Januari 2021 om 16:00 uur een webinar waar Frank Evenblij (o.a. bekend van Bureau Sport) zowel de directie van het Yankee Stadium als de Johan Cruijff ArenA interviewt, om te horen wat zij gedaan hebben om hun gebouwen weer veilig en gezond open te stellen voor publiek, na deze Covid-19 periode. 

Welke tools hebben zij ontwikkeld, welke protocollen hebben zij opgesteld, wat kunnen ze van elkaar leren, welke rol speelt de overheid hierin en wat kunnen overige bedrijven met publieke gebouwen hiervan opsteken?  Van living labs tot de...

Lees verder...

EXCLUSIEVE LIVE HEALTH & SAFETY RATING WORKSHOP!

Uncategorized Jan 10, 2021

EXCLUSIEVE LIVE HEALTH & SAFETY RATING WORKSHOP! 

Geef prioriteit aan gezondheid en veiligheid in een post-Covid-19-wereld met de door derden geverifieerde WELL Health-Safety Rating.

Donderdag 21 januari 2021 van 17.30-18.30 uur - online

Senior Adviseur en partner DGMR -technisch manager BBI – WELL-AP Antwan van Haaren en project manager WELL- Faculty- WELL AP M3E Timo van Vliet zijn de ervaringsdeskundigen en docenten van deze workshop.

Keynote sprekers Antwan van Haaren, (Senior Adviseur en partner DGMR -technisch manager BBI – WELL-AP) en Timo van Vliet (project manager WELL- Faculty- WELL AP M3E) bespreken de methodiek, praktische oplossingen en toepassingen die de WELL Health & Safety Rating biedt. De sprekers hebben praktisch toepasbare kennis zodat er concreet te weten gekomen kan worden of de rating geschikt is voor het gebouw.

Een unieke gelegenheid om hiermee kennis te maken!

Na deze workshop weet je:

  • de achtergrond en...
Lees verder...

Kantoor M3E verwerft eerste WELL Health & Safety Rating in Nederland

Uncategorized Dec 23, 2020
 

Het eerste kantoor met een WELL Health & Safety Rating in Nederland staat in Capelle aan de IJssel. Dat betekent dat in dit kantoor alle mogelijke maatregelen zijn genomen om medewerkers, bezoekers en andere relaties een veilige en gezonde omgeving te bieden. De maatregelen bestrijken verschillende terreinen: van een gezonde lucht- en waterkwaliteit tot het goed voorbereid zijn op calamiteiten. Advies- en ingenieursbureau M3E  liet zijn kantoor in Capelle certificeren door het International WELL Building Institute (IWBI) en behaalde het felbegeerde keurmerk. Daarmee is het tevens het eerste gebouw in Nederland.

De WELL Health & Safety Rating is een empirisch onderbouwde, door derden geverifieerde classificatie voor alle nieuwe en bestaande gebouw- en ruimtetypes. In de rating wordt gekeken naar vijf aandachtsgebieden: schoonmaak en sanitaire voorzieningen, noodplannen, gezondheidsservices, lucht en waterkwaliteit en betrokkenheid van belanghebbenden bij het gebouw. Het...

Lees verder...

YANKEE STADIUM MEETS JOHAN CRUIJFF ARENA

Uncategorized Dec 22, 2020
 

YANKEE STADIUM MEETS JOHAN CRUIJFF ARENA

How do we secure this after Covid-19? What can we do to assure the safety of everybody when re-entering the stadium? 

Blue Building Institute (BBI) Europe invites you to attend the FREE webinar “Yankee Stadium meets Johan Cruijf Arena” on Thursday, 21st January 2021 from 16.00-17.00 hours 1 CET. 

BBI is an independent knowledge platform which connects Thought Leaders in the field of Health & Well Being. The Covid-19 pandemic has a major impact on the world of sports.  All venues normally accommodating thousands of fans, hosting sporting teams, facilitating employees are challenged to secure everybody’s Health & Safety. The WELL Health-Safety Rating helps buildings and organizations address the health, safety and well-being of their most valuable asset—people.

Yankee Stadium, one of the largest stadiums in the world, therefor decided to apply the Health & Safety rating...

Lees verder...
1 2 3 4 5
Close

GRATIS Webinar: Frank Evenblij interviewt Johan Cruijff ArenA en Yankee Stadium! 

BBI organiseert 21 Januari 2021 om 16:00 uur een webinar waar Frank Evenblij (o.a. bekend van Bureau Sport) zowel het Yankee Stadium als de Johan Cruijff ArenA interviewt. 

Het belang van de gezondheid van sportgebouwen wordt hier uitgebreid besproken. Hoe ontvangt een stadion zijn spelers, fans en werknemers straks op een verantwoorde manier?