BBI Nieuws

BLUE Day Network Event - A CALL FOR ACTION

Uncategorized Sep 15, 2021

 

Please read the programme of the event below

 


 

 


 BLUE Day Network Event | A CALL FOR ACTION!

 

Thursday, November 4th, 2021 17:30 - 22:00 CEST

 

Dear Invitee,

 

You are undoubtedly aware of the importance of energy-saving measures for your corporate real estate portfolio, as well as the importance of a healthy working and living environment for those working in your buildings. Increasingly this is becoming not only a competitive advantage but also an obligation.

We are entering the next chapter of sustainability as European regulations increasingly require parties in the real estate market to allocate, report, and ultimately address climate risk. It is thus of vital importance that companies, investors, and financial institutions, along with market players in construction, end-users, and employers, develop new policies on the reduction of energy consumption and the emission of carbon dioxide, whilst incorporating the...

Lees verder...

BLUE Day Network Event - A CALL FOR ACTION

Uncategorized Sep 15, 2021

 

Lees hieronder het programma van het  event

 


 

 


 BLUE Day Network Event | A CALL FOR ACTION!

Donderdag 4 november 2021, 17:30 - 22:00 CEST

Geachte genodigde,

U bent zich ongetwijfeld bewust van het belang van energiebesparende maatregelen voor uw bedrijfsvastgoedportefeuille, alsook van het belang van een gezonde werk- en leefomgeving voor de mensen die in uw gebouwen werken. In toenemende mate wordt dit niet alleen een concurrentievoordeel, maar ook een verplichting.

We gaan het volgende hoofdstuk van duurzaamheid in nu Europese regelgeving vastgoedpartijen steeds meer verplicht om klimaatrisico's te adresseren, hierover te rapporteren en uiteindelijk aan te pakken. Het is dus van vitaal belang dat bedrijven, investeerders en financiële instellingen, samen met marktspelers in de bouw, eindgebruikers en werkgevers, nieuw beleid ontwikkelen voor het terugdringen van het energieverbruik en de uitstoot van koolstofdioxide. Hier dient ook een...

Lees verder...

Q2 Report Blue Building Institute

Uncategorized Sep 06, 2021

BBI REPORT Q2 - 2021

Since 2015, Blue Building Institute has focused on promoting the health, well-being and happiness of users in the built environment. As an independent knowledge institute, network organisation and academy, we are leading in wellbeing with and for our partners. In this Q2 quarterly report, we tell you about the developments and activities that have taken place at BBI in the past few months.

Topics to be covered:

- BBI launches BLUE Lease Format

- ESG REPORTING - a nice-to-have or a must-have?

- Expansion of BBI advisory team

- Launch of new BBI WELL training courses

- SAVE THE DATE! BLUE DAY EVENT 2021

- Event calendar for autumn 2021

BBI LAUNCHES BLUE LEASE FORMAT

This quarter BBI officially launched its Blue Lease format. With this format, parties such as tenants and landlords jointly lay down agreements on sustainability ambitions and (re)certification plans/requirements for the buildings. This format is then added as an appendix to an agreement, such as a...

Lees verder...

Q2 Report Blue Building Institute

Uncategorized Sep 06, 2021

BBI REPORT Q2 - 2021

Blue Building Institute richt zich sinds 2015 op het bevorderen van de gezondheid, het welzijn en het geluk van de gebruiker in de gebouwde omgeving. Als onafhankelijk kennisinstituut, netwerkorganisatie en academie zijn wij met en voor onze partners leading in wellbeing. In deze Q2 kwartaalrapportage vertellen wij u welke ontwikkelingen en activiteiten er de afgelopen maanden hebben plaats gevonden bij BBI.

Onderwerpen die aan bod komen:

- BBI lanceert BLUE Lease Format

- ESG REPORTING - een nice-to-have of een must-have?

- Uitbreiding BBI raad van advies team

- Lancering nieuwe BBI WELL trainingen

- SAVE THE DATE! BLUE DAY EVENT 2021

- Event calendar voor najaar 2021

BBI LANCEERT BLUE LEASE FORMAT

Dit kwartaal heeft BBI haar Blue Lease format officieel gelanceerd. Door middel van dit format leggen partijen, zoals onder andere huurder en verhuurder, samen afspraken vast over duurzaamheidsambities en...

Lees verder...

Replay webinar: de gezondste wijk van Nederland - de relatie tussen gebouw, gebied en gedrag

Uncategorized May 27, 2021

Heb je dit inspirerende webinar "de gezondste wijk van Nederland - de relatie tussen gebouw, gebied en gedrag" gemist?

Gezonde gebiedsontwikkeling is aan de orde van de dag. Onze gebouwen worden “gezonder” gemaakt , maar ook de gebieden daarom heen. Van een plukbos tot wandelpaden, van auto-vrije wijken tot een sportparcours om de hoek. 

Tijdens dit (gratis) webinar komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Hoe maak je een gezonde wijk?
 • Wat is de relatie tussen het gebied, het gebouw en het gedrag van de bewoners?
 • Hoe doorbreek je de gezondheidsverschillen en hoe creëer je een uniek concept dat concreet bijdraagt aan gezond leven in de stad?
 • En als je er als ontwikkelaar alles aan doet om de wijk gezond te maken, wordt de gebruiker daar dan ook daadwerkelijk gezonder door?
 • Hoe ver reikt de invloed en hoe lang blijf je betrokken?

Moderator Ruth van Dijken, Business Development Manager Blue Building Institute, gaat in gesprek...

Lees verder...

De opkomst van ESG leidt tot oprichting van het BBI ESG en Blue Lease team

Uncategorized May 14, 2021

INVESTEREN IN GEZONDHEID LOONT

Door COVID-19 is er een versneld besef ontstaan over welke rol gebouwen spelen ten aanzien van de gezondheid van de eindgebruiker. De wens om van kantoren, stadions en woonomgevingen zogeheten High Performance Buildings te maken is dan ook sterk gegroeid. Huurders, bewoners en professionals maken vaker bewuste keuzes waar en hoe zij willen wonen en werken. ­

Het STOK report - the financial case for high performance buildings - laat zien dat investeren in gezonde gebouwen en de gezondheid van de mens loont. Het rendement op de investering wordt niet alleen gerealiseerd door de waardevermeerdering van de vastgoed portfolio, maar ook door de bewezen verhoogde productiviteit en vitaliteit van de gebruikers. Gebouwen slimmer maken en voorzien van high tech sensoren is niet langer een nice-to-have, maar een must-have geworden.

 

 

  

OPKOMST VAN ESG

Door de groei van de “groene en gezonde“ vastgoedmarkt vindt er...

Lees verder...

Replay webinar: de school van de toekomst - een gezond gebouw met een multi-functionele rol in de maatschappij

Uncategorized May 14, 2021

De school van de toekomst - een gezond gebouw met een multi-functionele rol in de maatschappij

Heb je dit interessante webinar gemist? Klik hier om de replay terug te kijken.

De rol van de school in onze samenleving verandert. Het is meer dan alleen een gebouw waar kinderen en studenten leren en bij elkaar komen. Het is ook een plek waar een community samenkomt en van groot belang voor onze maatschappij.

Tijdens het webinar komen de volgende topics aan de orde:

 • Welke grote duurzaamheid thema’s spelen een rol? 
 • Wat kunnen we leren van het “Beton Akkoord” mbt de transitie die de scholen (moeten) maken? 
 • Hoe speelt inclusiviteit, diversiteit en sociale duurzaamheid een rol binnen de architectuur van scholen? 
 • Wat kunnen we leren van een Universiteit die voor een WELL-certificering kiest?
 • Hoe zien onze scholen er in 2030 uit?

Sprekers:

Jacqueline Cramer - Strategisch adviseur Utrecht Sustainability...

Lees verder...

Heb je ons webinar over "hoe belangrijk is geluk op de werkvloer" met Geluksprofessor Meike Bartels gemist?

Gelukkig hebben wij hem opgenomen voor je. 

Check de replay hier:  https://www.bluebuildinginstitute.nl/replaygelukswebinar

Drie weken geleden heeft Blue Building Institute Nederland een webinar gegeven 'Een gezonde geest in een gezond kantoor' met o.a. Professor Erik Scherder. Meer dan 1200 mensen hebben naar dit webinar gekeken en we hebben alleen maar lovende reacties ontvangen. Dinsdag 20 april 2021 hebben wij deel 2 aangeboden met als thema 'Het belang van geluk en welzijn op de werkvloer'.

Prof.dr. Meike Bartels is hoogleraar Genen en Geluk aan de Vrije Universiteit en weet dankzij haar onderzoek onder tweelingen welke rol genen en omgeving spelen bij de vraag hoe gelukkig je bent. Ook werkt ze mee aan een internationaal onderzoek dat genen verantwoordelijk voor geluksgevoelens probeert te lokaliseren. 

Meike Bartels op de vraag wat geluk nu eigenlijk is:

“Een combinatie van je goed voelen en goed functioneren.”

...

Lees verder...

Terugblik webinar: bouw aan de duurzaamheid van je hersenen

Uncategorized Mar 24, 2021

Terugblik webinar: bouw aan de duurzaamheid van je hersenen

Niet de energiebesparing maar de (mentale) gezondheid van medewerkers heeft de grootste impact op je operationele kosten als kantooreigenaar. Hoe je met slimme oplossingen zorgt voor actievere en fittere mensen, daar ging het webinar ‘Een gezonde geest in een gezond kantoor’ over.

“Als we straks weer naar kantoor mogen, dan hoop ik dat de lift goed zit weggestopt.” Professor Erik Scherder

Gezondheid trend voor komende jaren

Deelnemers van het webinar ‘Een gezonde geest in een gezond kantoor’ ontdekten hoe een gezond gebouw een belangrijke bijdrage levert aan het welzijn van medewerkers en bezoekers. Alexandra Jurgens-Boot van Blue Building Institute en Bram Adema van CFP Green Buildings trapten als initiators af en vertelden over het belang van een gezonde omgeving. Het duo signaleerde dat gezondheid dé trend van de komende 5 tot 10 jaar wordt: “Logisch...

Lees verder...

Ontdek de WELL Building Standard v2 en ga aan de slag met toepassingen voor jouw gebouw

CFP Green Buildings organiseert samen met Blue Building Institute de WELL Masterclass.

In deze interactieve masterclass maak je kennis met de WELL v2 Building Standard aan de hand van praktijkvoorbeelden. Je ontdekt hoe je je gebouw scant op de verplichte gebouwgebonden eisen van WELL met behulp van een pre-quickscan. Deze scan brengt alle WELL-maatregelen in beeld en verkent of certificering een goede vervolgstap is voor jouw gebouw. (credit foto  artist impression nieuwbouw Liander Nederland)

Volg deze masterclass - dinsdag 11 mei 2021 van 14.00 - 17.00 uur. CFP Green Buildings Trainers:

Demi Alders MSc. (Consultant duurzaamheid),  Pien ter Beek MSc. (Consultant duurzaamheid) en Gertjan Vons MSc. (Consultant duurzaamheid en techniek)

De onderwerpen die aan de orde komen zijn:

 1. De WELL v2 Building Standard en de voordelen voor jouw gebouw of organisatie. 
 2. Het WELL certificeringsproces.
 3. WELL in de praktijk.
 4. Check je gebouw op de...
Lees verder...
1 2 3 4 5
Close

GRATIS Webinar: Frank Evenblij interviewt Johan Cruijff ArenA en Yankee Stadium! 

BBI organiseert 21 Januari 2021 om 16:00 uur een webinar waar Frank Evenblij (o.a. bekend van Bureau Sport) zowel het Yankee Stadium als de Johan Cruijff ArenA interviewt. 

Het belang van de gezondheid van sportgebouwen wordt hier uitgebreid besproken. Hoe ontvangt een stadion zijn spelers, fans en werknemers straks op een verantwoorde manier?