Luchtkwaliteit, Ventilatie & COVID-19


 

Blue Building Institute Nederland organiseerde op maandag 11 oktober een Webinar met Prof. dr. ir. Atze Boerstra, directeur Bba binnenmilieu bv & Professor Building Services Innovation, Technische Universiteit DelftAntwan van Haaren, Senior Adviseur en partner DGMR, technisch manager Blue Building Institute en WELL AP; Gerrit-Jan Teunissen Consultant (LEED&WELL AP, Faculty Member, LFA) bij TRAJECT Adviseurs en Richard de Ruijter Smart Building Consultant bij Nexton.

De volgende topics kwamen aan bod:

- Wat weten we wel en wat juist nog niet, 1,5 jaar na de uitbreek van de pandemie?

- Welke lessen zijn te trekken t.a.v. te hanteren (prestatie)eisen bedoeld om de overdracht van luchtweginfecties in binnenruimten en via installaties te beperken? Waarbij het niet alleen sec gaat over minimum verse luchttoevoer hoeveelheden maar ook over zaken als luchtstromingsrichting, luchtreiniging en luchtkwaliteit monitoring.

- Wat betekenen de nieuwe inzichten voor het ontwerp van nieuwe gebouwen en het beheer van bestaande gebouwen? Hoe verhouden die nieuwe eisen zich tot het Bouwbesluit?

Daarnaast werd er ingezoomd op wat er binnen de WELL Building Standard aan eisen gesteld wordt op bijvoorbeeld het gebied van minimum verse luchttoevoer, onderhoud/beheer van ventilatiesystemen en luchtreiniging.

Ter afsluiting werd er een casus behandeld.

Blue Building Institute is keystone partner van het International WELL Building Institute.

Vul het formulier in om het Webinar te kunnen bekijken